Termal ve Çamur Festivali Bakan Eroğlu’nun Katılımı İle Başladı.

Ajans 911 tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonunun destekleriyle düzenlenen Termal ve Çamur Festivali, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerinin katılımı ile ilimizde başladı.

İlimizin sağlıklı topraklarının zirve ve festival programları ile ulusal ve uluslararası arenada tanıtımını yapma amacı ile gerçekleştirilen Termal ve Çamur Festivalinin açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlileri, Ekonomi Bakanlığı uzmanları, TÜRSAB, termal ve sağlık turizmi acenteleri, oteller ve akademisyenler katıldı.

Termal ve Çamur Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Taha Yasin Eskici'nin festival ile ilgili bilgi verdiği programda söz alan Vali Mustafa Tutulmaz; “Afyonkarahisar Termalin başkenti, sahip olduğu yatak kapasitesi ile farklı bölgelerde farklı özellikleri olan, Termal sularıyla ve bu termalin farklı şekillerde kullanılması ile bu unvanı hak ediyor. Bunu geleceğe taşıyabilmek adına, bu değerleri geleceğe taşıyabilmek ve bu değerlerden hem bölge insanımızı hem de ülkemizi daha iyi faydalandırabilmemiz adına farklı çalışmaların yapılması gerekiyor. Bunların başında kalkınma planlarında öngörülen yatak kapasitesinin yetmiş binlere çıkacağı öngörülüyor. Öncelikle yatırımcılarımızın bu konuda gayretli olmalarını, istekli olmalarını kendilerine tavsiye ediyoruz. Çünkü İlimiz bunun neredeyse 3 katı yatak kapasitesine kaldırabilecek güçtedir. Ancak bu yatak kapasitelerini bir taraftan artırırken turizmin ve termal turizmin çeşitlendirilmesi de gerekiyor. Bundan sonraki sürece yönelik neler yapabileceğimiz ile ilgili çalışmalar yaparken bir taraftan da tanıtım faaliyetlerimizi artırmamız gerekiyor. Bunun içinde yine son hafta içerisinde iki önemli etkinliğe ev sahipliği yaptık. Birincisi 40 tane Arap gazeteciyi ki bunlar ülkemizde yaşıyorlar. Arap dünyasındaki televizyonların, gazetelerin, internet sayfalarının muhabirliğini yapıyorlar. Onlara ilimizi tanıttık ve Arap dünyası ile ilimiz arasında en azından termal turizm alanında bir taraftan da yatırımcılar anlamında da bağ kurma yönünde önemli bir adım attık. İkinci olarak Rusya ve Bağımsız Devletler topluluğunun diğer üyelerinin oluşturduğu altı devletin Turizm acentelerinin 30 turizm acentası yine şu anda ilimizde termal turizmi ile, kültür turizmi ile, doğa turizmi ile ilgili incelemelerini yapmaktalar. Her geçen gün bu tür etkinlikleri artırmamız lazım. Bu toplantılarda ve bizim de il düzeyinde yaptığımız toplantılarda gördüğümüz en büyük talebin havayolu ulaşımının daha aktif hale getirilmesi yönünde olduğudur. İlimiz karayolu ulaşımı açısından çok mükemmel bir konumdadır. Dolayısıyla karayolu ulaşımında bir sıkıntımız yoktur. Demiryolu ulaşımı da kısa süre sonra inşallah hızlı trenle önemli bir oranda giderilmiş olacaktır. Ancak havayolu ulaşımı yurt dışından gelenler için önemli bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu konuda da verimli bir sonuç alırız. Değerli misafirler ilimizin doğal güzellikleri, kültürel değerleri, tarihi değerleri, termal suları var. Bunları daha iyi kullanabilecek güç, vizyon ve çalışma ilimizde var. Bunu inşallah kısa sürede ete kemiğe büründüreceğiz ve bu düşüncelerimizi daha aktif hale getireceğiz.” dedi.

Programda son konuşmayı yapan ve Turizmin Afyonkarahisar'da daha da gelişmesini arzu ettiklerini dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “Bu toplantının hayırlara vesile olmasını gönülden temenni ediyorum. Afyonkarahisar, İstiklalin kazanıldığı topraklardır. Ayrıca lezzetiyle, lokumuyla, etiyle, mermeriyle ve termal turizmi ile muhteşem bir şehirdir. Özellikle Afyonkarahisar son 12-13 yılda muazzam bir gelişme kaydetti. Turizm sektörü çok önemli ve bu sektörün ilimizde gelişmesini arzu ediyoruz ve bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Kasım ayı başında Ankara’da külliyede Turizm şurası yapıldı, bende orada bir konuşma yaptım. Hükümetimiz turizmin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapacak. Turizm sektöründen 50 milyon turist, 50 milyar dolar bir gelir bekliyoruz. Türkiye bunu mutlaka gerçekleştirecektir diye düşünüyorum. Bu konuda da gerekli kanuni düzenlemelerde yapıldı. Bundan iki ay önce Cumhurbaşkanımızın başkanlığını yaptığı bakanlar kurulunda özelikle turizm konusu ele alındı. Kültür Turizm Bakanı başta olmak üzere Maliye Bakanlığı ve tabii turizme en büyük destek veren Orman Su İşleri Bakanlığı olarak bize talimatlar verildi. Biz de bu konuda kanuni düzenlemeleri yapıyoruz. Her türlü desteği vereceğiz. Orman Su İşleri Bakanlığı olarak biz turizme en büyük desteği veriyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak biz yeni bir seferberlik başlattık. Biliyorsunuz deniz turizmine gelen turistler 700 dolar civarında bir para bırakıyor, ama termal turizm, tabiat turizmi gibi turizme gelen turistler çok daha fazla 6000-7000 dolar gibi bir para bırakıyor. Bizde bu maksatla bütün Türkiye'de 81 ilde tabiat turizmi master planı hazırladık. Şu anda Afyonkarahisar bu konuda çok önemli bir merkez konumundadır. Bu yüzden Afyonkarahisar için de doğa turizmi master planı hazırladık. Ayrıca bu konuda varsa tavsiyeleriniz tenkitleriniz onları da belirtmenizde fayda var. Ayrıca Kasım ayı başında düzenlenen şura çok faydalı oldu. Burada turizmcilerimizin bir takım taleplerini aldık ve değerlendireceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: Haber Merkezi