TEMA Vakfı öğrencilere Doğa Eğitimi veriyor

TEMA Vakfı olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında, her yıl“Doğa Eğitimi Programı” doğrultusunda 81 ilde binlerce gönüllü öğretmenin desteğiyle, yüz bini aşkın çocuğa Doğa Eğitimini ulaştırmaktayız.

TEMA Vakfı olarak bizler çocukların doğayı tanımadan sevemeyeceğine, sevmeden koruyamayacağına inanıyoruz. Doğa Eğitimlerinde, yarınlarda doğayı tanıyan, seven, koruyan; kendisini doğanın sahibi değil de bir parçası olarak gören nesiller için çocuklarımızın daha fazla doğa ile iç içe olması gerektiği, aynı zamanda doğayı anlayarak ve doğaya uyum sağlayarak sürdürülebilir bir yaşam mümkün olabileceğini anlatmaktayız. Bu nedenle TEMA Vakfı olarak Minik TEMA, Yavru TEMA, Orta TEMA ve Lise TEMA adlı eğitim programlarımızı binlerce gönüllü öğretmenin desteğiyle her yıl 81 ilde yüz bini aşkın çocuğa eğitim vermekteyiz. Çocukların doğada keşfederek vakit geçirmelerini desteklemeyi, doğaya duyarlı davranış ve tutumlar sergileyen bireyler olmalarına katkı sağlamayı, fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi hedeflemekteyiz.

Bu kapsamda başta toprak ve su olmak üzere tüm doğal varlıkları koruma, çevre ve tükenebilir varlıkların bilinçli kullanılması konularında edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini sağlama ve ekolojik okuryazarlık bilincinin artırılması amacı ile Afyonkarahisar İlimizde ve ilçelerimizde; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 38 okul, 75 gönüllü öğretmen ve sınıfımızda “Minik TEMA, Yavru TEMA, Orta TEMA ve Lise TEMA Eğitim Programı” çerçevesinde eğitim materyallerimizin dağıtımını gerçekleştirerek değerli idarecilerimize ve hocalarımıza bilgilendirmede bulunduk.

Doğa Eğitim Programlarını çocuklara ulaştırma olanağı sağlayan başta Millî EğitimBakanlığı ve gönüllü öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Önder ÇELİK

TEMA Vakfı

Afyonkarahisar İl Temsilcisi

Editör: Haber Merkezi