TAŞPINAR'IN YENİ SAYISI OKUYUCUYLA BULUŞTU
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın göreve gelmesiyle yeniden yayımlanmaya başlayan Taşpınar Dergisi'nin son sayısı okuyucularıyla buluştu.
İlki 1932 yılında olmak üzere 1950 yılına kadar aralıksız olarak 161 sayı çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla yayımlanan Taşpınar Dergisi'nin yeni sayıları yayımlanmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın talimatıyla yeniden okuyucularıyla buluşan Taşpınar Dergisi son sayısı da Afyonkarahisar tarihine adeta ışık tutuyor. Geçmişte uzun yıllar Afyonkarahisar'ın kültürünü, tarihini halka aktarmada önemli bir görev üstlenen Taşpınar Dergisi yeni sayısında da birçok tarihi konuyu okuyucularının beğenisine sundu.
 Kapağında Kadınana Suyu depolama çalışmalarına ait fotoğrafın yer aldığı Taşpınar Dergisi'nde ayrıca Afyonkarahisar'ın kurtuluş günlerine ait hatıralar, Bayat'lı Arif Bey, Dumlupınar ve Afyonkarahisar bağlantısı, şehrimizden yetişen hafızlar, unutulmayan simalarda Zabıta Komiseri Hulusi Açıkgöz ve daha pek çok ilgi çekici konu yer alıyor.
Taşpınar Dergisi'nin yeni sayısında yer almasını istediğiniz makale, deneme, şiir vs. yazılarınızı; [email protected]. adlı e-posta adresine veya Afyonkarahisar Belediyesi Basın Yayın Birimi'ne iletebilirsiniz.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Taşpınar Dergisi'nde kaleme aldığı yazısında Afyonkarahisarlılara şöyle seslendi;
 Kıymetli okurlarımız,
"Aralık 2010 tarihli 5.sayı ile başladığımız yeni yayın döneminde dergimiz Taşpınar'ın 10. sayısı ile sizlerleyiz. İlimiz tarih ve kültürü hakkında düzenli yayınlanan tek yayın organı olan Taşpınar geride bıraktığı sayılar içerisinde pek çok konuyu araladı, bizleri aydınlattı.
Sizler için büyük önemi olan şehrimizin tarihinin, kültürünün araştırılmasında, kayda geçmesinde büyük payı olan dergimiz yerel tarihimize yeni bir bakış açısı getirmiştir.
İnsanlar yaşadıkları çevreye, kültüre, tarihe karşı sorumluluk duygusu içinde davranmak zorundadırlar. Bu bilince sahip olmanın yolu ise elbette ki yaşadığı yerin, tarihini, kültürünü bilmek ve tanımak. Bu sebeple Taşpınar Dergisi'ni okuyalım,okutalım.
Afyonkarahisar Belediyesi olarak kültürel çalışmalarda da her zaman hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Bugün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Sultan Divani Mevlevihane Müzesi Belediyemiz bünyesinde hizmet vermektedir.Yine Belediyemizin restore ettirdiği Taş Medrese (Gedikahmet Paşa Medresesi), kültürel hayatımıza önemli katkılarda bulunacak bir mekan haline gelecektir.Geçtiğimiz günlerde restorasyonuna başlanan tarihi Taşhan'la birlikte Bedesten esnafını da eğer razı edebilirsek bu bölgenin bir çekim merkezi olmasını arzu ediyoruz.
Elbette ki çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil,sosyal belediyecilik anlamında kadınlar lokalimizden,emekliler lokaline,hobi bahçelerinden gençlerimiz ve çocuklarımız için yüzme havuzuna varıncaya kadar pek çok ilke imza attık,atmaya devam edeceğiz.
Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu tür çalışmalarla sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz.Bizlere desteğini esirgemeyen tüm halkımıza teşekkürlerimi iletiyorum."
Editör: Haber Merkezi