SYDV’nin geliştirdiği gelir getirici projeler takdir topluyor

Vatandaşların kötü günlerinde yanlarında olmayı sürdüren Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), geliştirdiği gelir getirici projelerle de göz dolduruyor.
SYDV araştırma-inceleme görevlilerinin tespit edip belirledikleri muhtaç durumda kişilere, meslekleri yönünde işyerleri açılıyor. Projeler dâhilinde Afyonkarahisar merkezine bağlı köy ve kasabalarda yaşayan 33 vatandaşa geçimlerini sağlayabilmeleri için 66 adet büyük baş hayvan alınmasına karar verildi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan SYDV Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, vakfa yapılan müracaatların incelenmesinin ardından gelir getirici projelerin onaylandığını belirterek, şunları söyledi:
''Yoksul ve mağdur durumda olup mesleklerini icra edemeyen vatandaşlarımıza yönelik olarak geliştirilen projelerin yanı sıra, Kızıldağ, Sülün, Küçük Kalecik, Işıklar gibi köylerde yaşayan 33 vatandaşımıza da 66 gebe düvenin alınarak kendilerine teslim edilecek. Yakın zamanda yoksul vatandaşlarımız artık kendi geçimlerini sağlayabilecekler. Kendileri süt, peynir, yoğurt üreterek evlerini geçindirebilecek seviyeye gelecekler. Allah kazançlarını bol etsin.”
Balkanlıoğlu; geliri olmayan ama mesleği bulunan vatandaşlara iş kurarak, onlara balık vermekten ziyade balık tutmayı öğrettiklerini ifade ederek, ''Kendi mesleklerini icra edip, geçimlerini sağlamaları için bu büyük bir fırsattır. Meslek sahiplerine iş yerini açıp 15 bin TL’ye kadar destek veriyoruz. 2 yıl boyunca işlerini yoluna sokup, kazançlarını artırana kadar herhangi bir geri ödeme talep etmiyoruz. 2’nci yıldan sonra belirli taksitlerle 5 yıl içerisinde faizsiz olarak geri ödeme alıyoruz'' diye konuştu.
Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının bu projeleri için SYDV Fon Kurulundan 572 bin TL’lik bir ödeneğin aktarılacağı bildirildi.
 
Editör: Haber Merkezi