Süpermoto 4. ayak yarışı Afyon'da yapıldı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 4. Ayak yarışı 23-24 Eylül tarihlerinde ilk kez Afyonkarahisar’da yapıldı. 'Koruyucu aile' hizmetine dikkat çekmek amacıyla, “Hayata birlikte tutunuyoruz” sloganıyla yapılan yarış, motor tutkunlarına keyifli bir hafta sonu yaşattı.

Geçen yıl Kasım ayında Türkiye Motokros Şampiyonası'nın sezon finaliyle kapılarını Türk sporuna açan Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi, çok kısa sürede Türkiye'de motor sporlarının merkezi haline geldi. Henüz bir yıl dolmadan beş büyük yarışın düzenlendiği Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi, Motokros ve Süper Enduro yarışlarının ardından bu kez de Süpermoto Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

İlk ayağı Sakarya’da düzenlendikten sonra Uşak’ta devam eden Süpermoto Şampiyonası’nda heyecan Afyonkarahisar’a taşındı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışı, 23-24 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar’da yapıldı. Afyon Motor Sporları Merkezi’nde özel olarak oluşturulan pistte, hem asfalt hem de toprak parkurda mücadele eden sporcular, seyir zevki yüksek inanılmaz bir mücadele ortaya koydu.

KORUYUCU AİLE HİZMETİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Yarışlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü iş birliği ile 'koruyucu aile' hizmetine dikkat çekmek amacıyla, “Hayata birlikte tutunuyoruz” ve “Her çocuğun bir ailesi olmalı” sloganıyla düzenlendi. Yarış sonunda, Afyonkarahisar'daki yetiştirme yurtlarında kalan çocuklara çeşitli sürprizler yapıldı. Deneyimli sporcuların nezaretinde motorlarla asfalt parkurda tur atan çocuklar, hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşadı.

Yarış sonunda dereceye giren sporculara, kupa ve madalyaları Vali Mustafa Tutulmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop ve federasyon yetkilileri tarafından verildi. Ayrıca, Süpermoto A, Süpermoto B, Süpermoto S3, Süpermoto Gençler 85 cc, Süpermoto Minikler 65 cc, 50 cc KNN54 Kupası ve TMFGP kategorilerinde yapılan yarışlarda, sınıflarında ilk üç sırayı alan sporculara Afyonkarahisar Belediyesi tarafından para ödülü dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi