Suna, “İsraf, adam kayırma, şahsi ikbal!..”

Mevcut partilerin hiçbirinin ortaya çözüm koyamadığını kaydeden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, “Zira israf, adam kayırma, şahsi ikbal gibi durumları gayet normal karşıladılar” dedi.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Pazar günü saat 15.00’da partinin yeni binasında yapıldı.

Pandemi nedeniyle maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan Genişletilmiş İl Divan Toplantısına MKYK Üyesi, Afyonkarahisar İl Koordinatörü İsmail Kızılgöz, MKYK Üyesi Mikdat Ertem, İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, Merkez İlçe Başkanı Sami Gökmen, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları ile çok sayıda partili katıldı.

Tuz Pazarı caddesinde bulunan yeni parti binasındaki Genişletilmiş İl Divan Toplantısında önümüzdeki süreçte yapılması gerekenler istişare edildi.

EFSANE HİZMETLERLE ANILIYORUZ

Toplantıda ilk olarak söz alan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, yaptıkları faaliyetleri ve teşkilatlanmayı anlattı.

Suna: “Milli Görüş partilerinin gerek yerel yönetimlerde gerekse merkezi hükümette başarılı olmaları ve her daim efsane hizmetlerle anılmaları ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ ilkesine bağlı kalmalarından kaynaklanmaktadır. Çünkü Milli Görüş, israf etmemeyi, adam kayırmamayı, kaynakları yerli yerinde kullanmayı, yolsuzluk yapmamayı, rüşvet almamayı, kendisine emanet edilen görev makam ve yetkileri şahsi ikbali için kullanmamayı, kendisinden sonrakilere en güzel şekilde devretmeyi, yapabileceğinin en iyisini yapmayı, ibadet aşkıyla çalışmayı ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ cümlesi ile özetlemiş ve buna hep sadık kalmıştır.

İSRAF, ADAM KAYIRMA, ŞAHSİ İKBAL

Zaman içerisinde görüldü ki Milli Görüşten ve bu temel prensiplerden uzaklaşan kişiler zaman içerisinde edindikleri tecrübelerle ehliyet kazandılar lakin liyakati kaybettiler. Aynı yöneticiler bu prensiplerden uzaklaştıkları için milyon dolarlık dinozor parklarla milletin parasını çarçur etmekte bir beis görmediler. İsterlerse hükümete borç verebiliriz diyen belediyeler, bugün borç batağındalar; zira israf, adam kayırma, şahsi ikbal gibi durumları gayet normal karşıladılar.

MEVCUT PARTİLER ÇÖZÜM KOYAMIYOR

Mevcut partilerin hiçbiri ortaya çözüm koyamamaktalar. Borç-faiz ekonomisine devam edeceklerini ifade etmeleri temelde birbirlerinden çok farklı olmadıklarının, diğer konularda da benzer uygulamaları devam ettireceklerinin göstergesidir. Her geçen gün Milli Görüşe ve onun bayraklaşmış temel prensibi ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ ilkesine duyulan ihtiyaç apaçık ortaya çıkmaktadır. Dr. Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi en kısa zamanda hem merkezi hükümette hem de yerel yönetimlerde milli görüş zihniyeti ile milletimizi hak ettiği refah düzeyine ulaştıracaktır inşallah. Burada gelecek, burada huzur, burada üretim, burada bereket, burada Yeniden Refah var.”

RAPORLARINI SUNDULAR

Ardından söz alan Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi, Afyonkarahisar İl Koordinatörü İsmail Kızılgöz ise Milli Görüş davasının önemine vurgu yaptı. Mkyk Üyesi Mikdat Ertem’de partililere siyasi eğitim verdi.

Konuşmaların ardından İl Başkan Yardımcıları ve İlçe Başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında sözlü ve yazılı rapor sundu.

Editör: Haber Merkezi