Sülümenli Jandarma Karakolu Hizmete açıldı

Sülümenli Beldesine hayırsever iş insanlarının desteği ile yapılan Sülümenli Jandarma Karakol Komutanlığı Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe’nin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törene Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Garnizon Komutanı Vekili Hava Pilot Albay Özgür Büyüköztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, karakol yapımına destek veren hayırsever iş insanları ve jandarma personeli katıldı.

Vatandaşımız Her Zaman Ordusunun Yanındadır

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, Karakol Komutanlığı binasının yapımında destek olan hayırsever iş insanlarına teşekkür etti. Afyonkarahisarlı işadamlarının ordusunun ve güvenlik güçlerinin yanında olduğunu belirten Çömez: “Vatandaşlarımız her zaman ordusunun, güvenlik güçlerinin yanındadır, yakınındadır, yardımındadır. 10 tane inşaatımız var. Bunun büyük bir çoğunluğu vatanperver işadamlarımız ve vatandaşlarımızın eseridir. Ben karakol binamızın yapımında başta hayırseverlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Devlet Millet Dayanışmasın En Güzel Örneği

Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, öncelikle bu topraklar için şehit düşen aziz şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle andığını ifade etti. Vali Yardımcısı Boztepe konuşmasına şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün en veciz deyimiyle ulusunun, yurdunun ve Cumhuriyetin bekçisi olan fedakârlık ve tevazu timsali ve fedakâr kanun ordusu olarak tanımladığı Jandarmamızın bugün bu önemli bölgede böylesi bir karakola kavuşmuş olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunmasında, vatandaşların can ve mal güvenliğinin, huzurunun temin edilmesi noktasında bu karakol birinci derecede ihtiyaç duyulan bölge itibariyle vatandaşların ulaşımı noktasında da en temel mihenk taşlarından birini oluşturacaktır. Devlet millet dayanışmasın en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor bu karakol. Dolayısıyla bütün yükün devlete bırakılmadan vatandaşlarımızın da sahiplenmesi açısından örnek teşkil eden bu hizmet binamızın ilimize kazandırılması noktasında emeği geçen başta İl Jandarma Komutanlığımız ve İl Özel İdaresi olmak üzere tüm hayırseverlere, tüm Sülümenli halkı ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Umuyorum bu bölgede çok fazla ihtiyaç duymadan kullanmak nasip olur.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Karakol binasının gezilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile tören sona erdi.

226 günde yapımı tamamlanan Sülümenli Jandarma Karakol Komutanlığı Binası, Gebeceler, Sülümenli ve Işıklar Beldeleri ve çevresine hizmet verecek.

Editör: Haber Merkezi