SÜLEYMAN SOYLU'YA İLK TEPKİ!
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin eski genel başkanı Süleyman Soylu'nun AKP'ye katılacağı yönündeki iddialara cevap verdi.
Uysal, Taşköprü ilçesinde düzenlenen ''26. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Partisinin eski genel başkanı Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye katılacağı yönündeki bir soruya karşılık Uysal, meseleyi şahsileştirmeyeceklerini söyledi.
''Süleyman Soylu meselesinin'' siyasi değil, adli bir vaka olduğunu savunan Uysal, şunları kaydetti:
''Süleyman Soylu'nun geçmişteki uygulamaları ve birtakım maddi tasarruflarıyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. O süreç devam etmektedir. Soylu'nun davranışının yanlış bir tavır olduğunu düşünüyorum. Parti tabanımızın hassasiyeti ortadadır. Hiçbir şekilde Demokrat Parti misyonunu, hiç kimseye hatta partimiz içinde birtakım görevler yapanlar da dahil olmak üzere yağmalatmayacağız.''
AK Parti'nin terörle mücadelesini eleştiren Uysal, ''Part time terörle mücadele olmaz. Topyekün bir mücadeleye, dış politikadan başlayarak iç güvenlikle istihbaratımızla sürdürmemiz lazım. Terör hiçbir zaman tolere edilemez. Cesaretlendirirseniz, sizin Boston'da birileriyle kucaklaşmanız gibi birilerinin de Şemdinli'de kucaklaşmasını izlersiniz ve seyredersiniz. Canlarıyla, kanlarıyla ve ruhlarıyla vatan toprağına hamuruna karışmış şehitlerimizi de incitirsiniz'' diye konuştu.
Terörle topyekün mücadele edilmesi ve ortak akıl oluşturulması gerektiğini belirten Uysal, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, milli mutabakat çağrısını önemli bulduklarını da dile getirdi.
Uysal, daha sonra Taşköprü İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin pilav şölenine katıldı, 26. Uluslararası Kültür Ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen at yarışlarını izledi.
 
Editör: Haber Merkezi