SU KESİNTİLERİNDEN ARTIK ETKİLENMİYORUZ
 
        Afyonkarahisar’da yaşanabilecek su kesintilerinin önüne geçme adına  alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban;  yeni yapılan ilave depolar sayesinde 24 saati aşmayan arıza süreleri içerisinde şehrin su kesintilerinden artık etkilenmediğini söyledi.
 
RAMAZAN AYINDA İKİ KEZ ARIZA OLDU, ŞEHRİMİZ ETKİLENMEDİ
 
Akdeğirmen Barajından yeni çelik boru hattı döşendiğini belirten Başkan Çoban;  “2015 yılı sonuna kadar 11 bin metreküp depomuz varken şu anda 25 bin tonluk ilave depolarımız var. Böylelikle herhangi bir su arızasında, patlamada 24 saat içerisinde bu arızayı giderdiğimiz takdirde artış şehrimiz susuz kalmayacak. Yedeğimiz var artık. Ramazan ayı süresince iki ayrı su patlamamız oldu, ancak şehrimiz bu patlamalardan etkilenmedi. Depolar devreye girmişti. Afyonkarahisar’ın yüzde 85 oranında içme suyu Akdeğirmen Barajından, yüzde 10-15 civarında suyumuz ise Beşler Mevkii’ndeki kuyularımızdan geliyor” dedi.
 
KADINANA ÇEŞMELERİNİ ÜÇE KATLADIK
 
 Görev süresi boyunca Kadınana Suyunun verildiği çeşme sayısını üçe katladıklarını ifade eden Başkan Çoban; “Ambar Yolundaki Kadınana Çeşmesinin önünde Kadınana Çeşmesi yazıyor ancak şehir suyu akıyordu. Buraya Kadınana suyunu getirdik. Ayrıca, Yeşil Camii, eski Valiliğimizin önüne, Yeşilyol'a, Yonca Altı Camii’nin önüne ve Ambaryolu'na hamdolsun Kadınana suyunu ulaştırdık” dedi.
 
  EN BÜYÜK YAĞMUR SUYU PROJESİNE BAŞLADIK
 
Kanalizasyon ve yağmur suyunda da büyük hamleler yaptıklarını hatırlatan Başkan Çoban;  “Özellikle yağmur suyu ve kanalizasyon da bu dönemimiz bir rekor kıracak. Erkmen Bölgesinde şu anda arkadaşlarımız çalışıyor. Oteller bölgesinin kanalizasyonu sık sık tıkanıyor.  Sadece Eşrefpaşa ve Selçuklu Mahallesi yağmur suyu için 5 milyon lira para harcadık. Afyon’un şimdiye kadar döşenmiş en geniş çaplı borularını  (2,25 metre çapında)  Stadyum Kavşağımıza gelen yağmurların Akarçay’a aktaracak yağmur suyu projemize başladık. Dumlupınar, Dervişpaşa ve tüm yukarı mahallelerimiz ve Uzun Çarşı’dan gelen yağmur sularını Akarçay’a aktaracak sistemin ilahesini yaptık” diye konuştu,
 
Editör: Haber Merkezi