SP, köy ve kasaba ziyaretlerinde

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez ilçe Başkanlığınca organize köy , kasaba ziyaretleri devam ediyor.Halimoru Köyü , Karaaslan Köyü ve Sülümenli Kasabasıziyaret edilmiştir. Ziyaretlere Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Ayva, İlçe ve İl yönetcileri katıldı.

Ziyaretlerde ; vatandaşlarla sohbet eden ziyaret heyeti şu konulara değindiler.

TARIM VE HAYVANCILIK POLİTİKALARI DÜZELTİLMELİDİR.

Yeryüzünün en verimli topraklarına sahip olan ülkemizde iktidarın tarım ve hayvancılık konusunda uygulamış olduğu yanlış politikalar neticesinde Türkiye kendi kendine yeten dünyadaki yedi ülkeden biri olma özelliğini kaybetmiştir. Ülkemiz tarımı, nohuttan fasulyeye, mercimekten buğdaya, samandan ota birçok ürünü ithal etmemizle birlikte bitme noktasına gelmiştir. Hayvancılıktaki durumumuz da tarımdaki durumumuzdan çok farklı değildir

Damızlık canlı hayvan ithalatıyla başlatılan sürecin, sonraları sığır ithalatı, ardından karkas et ve en sonunda parça et ithalatına kadar vardı.Bu etler yabancı ülkelerde hangi mezbahalarda kesildi.Bu etler helal kesim mi? Özel sektör aracılığıyla da ithalata izin verilmesi ne kadar sağlıklı bir karardır? Birkaç zincir mağazada bu etlerin satılmasında asıl amaç nedir.Parça et ithalatıyla ülke hayvancılığına hangi katkıyı sunmuş olacaksınız. Et fiyatını düşürmek adına uygulamış olduğunuz bu düşünceyi motorin ve benzin fiyatlarının düşürülmesinde, dolar ve euro’nun düşürülmesinde, her alandaki yüksek vergilerin düşürülmesinde, asgari ücretin arttırılmasında, emeklilerin maaşlarının arttırılmasında, uygulamayı düşünüyormusunuz

BİR NUMARALI MESELE TARIM VE HAYVANCILIK OLMALIDIR.

Bütün ülkelerin bir numaralı meselesi önce tarım ve hayvancılığı hayata geçirmektir. Gıda sanayini kurmaktır. Besicilikte et fiyatlarını bir türlü düşüremiyoruz. Hükümet et fiyatlarını düşürebilmek için yurtiçinde ne yaparım diye kafa yormuyor. Üreticiye destek vermeyi düşünmüyor. Bundan dolayı da sanki onlar çok kar ediyormuş gibi gidiyor Avrupa'dan et ithal ediyor. Bu besici elindeki hayvanı da satar bu sefer sen Türkiye'nin bütün et ihtiyacını dışarıdan ithal ederek karşılamak mecburiyetinde kalırsın. Geçen sene 1 milyon büyükbaş hayvan , beşyüzbine yakın küçükbaş hayvan , 300-500 bin tonarası et ithalatı yapıldı.

Çiftçinin sorunları görmezden geliniyor. Yüksek girdilerin altında çiftçinin beli bükülüyor. Yatlara vergisiz mazot verilirken çiftçiye böyle bir uygulama yok. Hasat zamanı geldiğinde ürününü elinden çıkaramayan çiftçi hiç fiyatlarına ürününü elinden çıkarmak zorunda kalıyor. Çiftçi neden böyle zor durumda peki? Çünkü çiftçiyi sahiplenen kurumlarımızın hepsini elimizden çıkardık. Artık bu dönemde çiftçinin kara gün dostu kalmadı.

Bölgenin tarım ve hayvancılık alanında ileriye gitmesi ile işsizliği de önemli ölçüde azalacaktır.Çiftçinin en ucuz girdilerle üretim yapması sağlanmalı. Elektrik ve mazotta vergiler kaldırılmalı. Çiftçiyi koruyacaksın. Gübresinden vergi almayacaksın. Ekim zamanı tohumunu bulamamışsa devlet onu uygun şartlar ile temin edecek. Hasat zamanı geldiğinde ise eldeki ürünü değerinde satın alacaksın.

Editör: Haber Merkezi