SÖZÜN ,ÖZÜ

Uzun süredir köşe yazmıyorduk, bu konuda da oldukça eleştiri aldık.Yazmamamızın sebebi açılan davalar değildi,aslında bu davalar bize daha çok heyacan verdi,demek ki doğru yazmışımki,şer odakları rahatsız olmuş.Bizim rahatsızlığımız yazı yazdığımız gazete patronlarının arkamızda durmaması.Metin Fevzioğlu nun açtığı dava olsun, hdp nin meşhur avukatı Hakan Evcil in açtığı dava olsun hepsinden kendi gayretlerimizle beraat aldık.

Bundan böyle her fırsatta yazmaya çalışacağım,ama bu yazımı sadece bu seferlik hoşgörünüze sığınarak kendim için yazıyorum.

NİÇİN ADAY ADAYI OLDUM,NİÇİN PARTİMİ DEĞİŞTİRDİM, bunu anlatmamın herkesi rahatlatacağını düşünüyorum.Derler ya’’ kendim için bir şey istiyorsam namerdim’’gerçekten benim hikayem öyle

Sandıklı ,Afyonkarahisarın en büyük ilçesi ve en çok seçmene sahip,dahası Ak Partinin en yüksek oy potansiyeline sahip ilçelerinden,

Vekilimiz yok ama,İyi ki sayın bakanımız Veysel Eroğlu var iyi ki belediye başkanımız sayın Mustafa Çöl var,olmasalardı bunca yatırımı nasıl alacaktık.Türkiye nin yıldızı parlayan ilçesi olduk,aynı kulvarda koşmaya devam etmemiz için Sandıklıya 24 haziran da muhakkak bir vekil lazım.Buna aday adaylığım için birinci sebep diyelim.

Niçin iş adamları siyasetten kaçıyor,onlar sürekli sahadalar,ekonominin içindeler,halkla iç içeler,işci çalıştırıyorlar,onların dertlerini biliyorlar,döviz yükseliyor,batıyorlar,hükümet politikaları en çok onları etkiliyor,inanın iş adamları hava şartlarından dahi etkileniyor.

Bu nedenle siyasette iş adamlarıda söz sahibi olmalı,bilgi birikimi ve tecrübelerini ülke menfaatleri yönünde kullanmalı.Burada parantez açmadan geçmemek gerek,siyasete girecek iş adamları , kesinlikle belediyelere ve devlette iş yapmamaları olmazsa olmazımız.

Ülke siyasetimize baktığımızda,dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar hukukcu siyasetçimiz var,bunu ben ülkemiz siyasetinin bir zaafı olarak görüyorum.İş adamlarına siyasette daha geniş alan açılması düşüncesi aday adayı olmamın ikinci sebebi diyelim.

Bir çok sektörde ve bir çok şehirde iş yapıyorum,işimin parekende sektörleri olması nedeniyle tabanda vatandaşın yaşadığı sıkıntıları biliyorum.Sandıklıda 35 yıldır,Afyonkarahisar da 25 yıldır ticaret yapıyorum,20 yıldır Afyonkarahisarda uzun çarşıda Afyon ekonomisinin nabzını tutuyorum.İş adamlarının ,esnafın ,hemşerilerimin sıkıntılarını yaşıyorum ve biliyorum.

Bazı arkadaşlar gibi yüksek ekonomist olmasam bile finans ve döviz sektöründe Türkiyedeki en büyük 10 grubundan birini yönetiyor ve döviz piyasalarındaki yeni yapılanmada söz sahibiyim.Finans sektöründe bilgi ve deneyimlerimle ülke ekonomisine faydalı olacağıma inanıyorum.İş adamı olmam aday adayı olmamın üçüncü sebebi diyelim.

Kendimden eminim,hiç kimse beni tercih ettiği için pişman olmayacak.Ticari hayatımda geldiğim nokta

tamamen kendi çalışkanlığım ve dürüstlüğümün eseridir.Binlerce insanla ticaret yaptım,yüzlerce arkadaşla çalıştım,onlarca başımızdan ticari olay geçti hiç kimse diyemezki ben zarar gördüm.Ama ben,çalışan personel olsun,iş yaptığım firmalar olsun kayıplarımız saymakla bitmez.Bunların hepsine ben hayat tecrübesi diyorum,sahada olmak diyorum.

10 gündür,teşkilatlarımızla beraberiz,vatandaşlarımızla görüşüyoruz,vekil aday adayı olduğum halde ,şimdiden sitemleri dinledim.Vekil deyince akıllarına telefon numarası değişen veya telefonunu açmayan,Ankaranın şatafatını görünce,memleketini unutan,gelip gitmeyen ,arayıp sormayan vekiller geliyor.Millet vekilliği meslek değildir,fedakar olacaksın,çok çalışacak projeler üreteceksin,uyumuyacaksın ,geceni gündüzüne katacaksın,dua alacaksın,dertlere derman olacaksın,bu ülkenin düşmanları karşısında en önde sen duracaksın,ama meslek edinmeyeceksin.

Şimdi tam zamanı eski vekiller,çiçeği burnunda vekil adayları hepsi görüçüye çıktı, derler ya Afyonlu nun kantarı belindedir.Ben diyorum ki kimseyi pişman etmeyeceğim,çünkü bu benim karekterim,benim yaşam tarzımdır.Hoşgörü,iyi niyet ,alçak gönüllülük,yardım severlik,dik duruş,özümün ve sözümün bir olması benim geçmişim ve geleceğimdir.

Afyonun en ücra köşesinde bir hemşerimin ayağı taşa takılsa,bunun sorumlusu ben olacağıma şimdiden söz veriyorum.Aylık proğramlar çercevesinde ,sürekli teşkilatlar ve hemşerilerimle birlikte olmak önceliğim olacak,oluşturacağım çalışma arkadaşlarımla tüm sorunlara,problemlere ve taleplere kurumsal kimlik altında cevap vereceğim.Benim 25 yıldır kullandığım 0 532 366 20 38 nolu telefonumla beraber 24 saat ulaşabileceğiniz en az 3 ekip arkadaşımız telefon numarasına sahip olacaksınız.Afyonkarahisar uzun çarşı ve Sandıklı hacı kadir sokaktaki iş yerlerimin üst katlarını sürekli açık büro olarak hizmet verecektir.

Belediye başkanlarımızın projelerini hayata geçirmeleri konusunda en yakınlarında ben olacağım, İş adamlarımızın istihdam yaratacak ,şehri kalkındıracak tüm projelerine destek olacağım.Kendimden eminim ,aday adayı olmamın dördüncü sebebi diyelim.

Bugüne kadar,kendi imkanlarımla memleketime bir şeyler yapmaya çalıştım,Antalyada ki işyerlerimde 30 kişinin üzerinde hemşerim finans sektöründeki şirketlerimde çalışıyor,Sandıklının ilk anaokulunu annemin adına yaptım,şimdi ilk mezunlarımız üniversite sıralarında eğitim ve öğretimlerine devam ediyor.

Sandıklıda üniversite ek bina inşaatımız su basman seviyesinde kalmıştı,pazarlığımı yaptım,ek bina değil 4 yıllık fakülte düzeyinde okul yapılması için,kabul edildi ve protokolü imzaladık.Verilen süreden daha kısa sürede bitirip teslim ettik.Okulumuz eğitim öğretime başladı buraya kadar her şey güzel.10 gün önce okul müdürümüzü ziyaret ettim,4 yıllık okulumuzda 850 civarında öğrencimiz varmış,ama binamızın kapasitesi 8000 öğrenciye kadar çıkabiliyormuş.Okul kapasitesinin ancak yüzde onu kadar öğrenci eğitim görüyor.Okulumuzun öğrenci sayısını tam kapasiteye çıkarmak,eğitime katkılarımın devamı aday adayı olmamın beşinci sebebi diyelim.

Eğitim den bahsetmişken bir belediye başkanımız sana destek veririm ama vekil olursan bize lise yapacaksın söz ver dedi,bende devletin imkanlarıyla yapamazsan yeri sen verirsin liseyide ben kendi imkanlarımla yaparım diye söz verdim.İnşallah üçüncü okulumuda yapmayı Allah nasip eder.

Niçin aday adayı olduğumla ilgili yazacak daha çok şey var,ama yazı çok uzadı.Niçin partimi değiştirdim,en çok bana sorulan soru ,bu konuyada netlik getirmek isterim.

Rahmetli babam Adalet Partisi ve Doğru Yolda yıllarca siyaset yaptı,belediye encümen üyeliği vekil belediye başkanlığı görevlerinde bulundu.Ben 1964 doğumluyum ,rahmetli Adnan Menderesin şehit edilmesinden 4 yıl sonra doğmuşum.Menderes yakılan ağıtlarla büyüdüm,kalplerdeki tarifsiz acıları hissettim.Menderesle ilgili onca kitap okudum,Salim Başol a öfkeyle kin kustum.Ama ciğerlerimizi yakan bu açının arkasındaki siyasi güçüde çok iyi ezberledim.

2003 yılında şimdiki Demokrat Partinin genel başkanı sayın Gültekin Uysal ın daveti üzerine Afyonkarahisar da siyasi hayatım başlamış oldu.İl yönetim kurulu üyeliği ,il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.İl başkanlığı sürecimde sayın Uysal la yaşadığım sıkıntı sebebiyle görevimden istifa ettim.Sayın Uysal ın genel başkan olmasından sonra tekrar siyasi yaşamıma geri döndüm ve genel merkezde iki dönem Yüksek Haysiyet Divanında görev aldım.2014 yılından Partimin talebi üzerine Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı oldum.Kazanma şansımın olmadığı siyasi konjektörde kendi imkanlarımla yaptığım seçim kampanyası taktir topladı.

Demokrat Partinin son yaptığı kongerede kendi isteğimle genel merkezde görev almadım ve partimle olan bağlarımı bu süreçte tamamen sonlandırdım.

Partimden kopmama sebep her geçen gün çizgisinden ayrılarak,1960 darbesi başta olmak üzere,diğer darbelere zemin hazırlayan bir siyasi görüşle iş birliği içinde olması başlıca nedenimdir.Demokrasi şehitlerimizin kanları ellerine bulaşmış bu siyasi görüş bugün içinde ülkemizin bekasını tehdit etmektedir.HDP ile aynı yolda yürüyen bu siyasi görüşle iş birliği merhum Adnan Menderes in kemiklerini sızlatmaktadır.

Son birkaç gündür yaşanan siyasi gelişmeler,yapılan ittifaklar ne kadar isabetli karar verdiğimi gösteriyor.Öyleki tüm hesaplar ,ittifaklar Pelsilvanya da yapılıyor,Türkiyede oynanıyor.

Yazımın zamanlamasına dikkat ederseniz,partimde temayül yoklaması tamamlandı,anketör çalışmaları , mesaj ve telefonla yapılan çalışmalarda neredeyse tamamlandı.Kısacası bu yazıyı yazarken kimseyi etkilemek gibi bir düşüncem olmadı.

Unutmadan söyleyelim,bu arada Ankara kuşunun Afyonkarahisarda yaşadığını öğrendik,nasıl olsa iklimler aynı.Bu arada algı operasyonlarınada dikkat etmek lazım.

Sözün özü,yola çıktık,vekillik sevdamız olmadı olamaz,ne maddiyata ,ne şan a ne şöhrete ,ne makama ihtiyacımız yok.Bunların hepsini gördük yaşadık,Bir şey olmak için değil,bir şey yapmak için siyasetteyim.Taş üstüne taş koymak,kalpleri kazanmak ,dua almak için bu yola çıktık.

Sandıklı da Afyonkarahisar da demokrat oylara sahip çıkmak için bu yola çıktık.Uyumadan ,yorulmadan,hakkaniyetten şaşmadan çok çalışmak için bu yola çıktık.

Hiçbir beklentim olmadan partimde tüm görevlere talibim,imkan ve birikimlerimle AK Partiye ve ülkeme hizmet için var gücümle çalışacağım.

Yeni yazımızda buluşmak dileğiyle

Murat Cem Turan

Editör: Haber Merkezi