SİYASİLERİN AKİL İNSANLARA TEPKİSİ
Afyonkarahisar’da, Akil İnsanlar Heyetinin sivil toplum örgütleriyle buluştuğu toplantıyı protesto eden MHP, CHP, Kamu-Sen, Saadet Partisi, ADD, Emekli İşçi ve Memurlar Derneği, Ülkü Ocakları, TGB’den oluşan grup olaysız şekilde dağıldı.
Heyet üyeleri Fehmi Koru, Avni Özgürel, Fadime Özkan, Hasan Karakaya ve Baskın Oran’ın bir otelde sivil toplum örgütleri ile gerçekleştirdiği toplantıya davetli olmadıkları gerekçesi ile alınmayan gösterici grup, yaptıkları açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
Toplantının yapıldığı otel önünde emniyet güçleri sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri almış ve davetli olmadıkları halde toplantıya girmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Teşkilatları üyeleri ve çok sayıda sivil toplum örgütlerine mensup kişilere, otele giriş izni vermemişti.
Ellerinde Türk bayraklarıyla, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Türk Kürt Kardeştir, PKK kalleştir” gibi Akil İnsanlar aleyhine sloganlar atan grup, yaklaşık 2,5 saatlik bekleyişin ardından açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.
“TOPLANTI HALKIN HABERİ OLMADAN YAPILIYOR”
Grup adına konuşan CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, barışı desteklediklerini ancak gizli kapılar ardında yapılan pazarlıklara karşı olduklarını söyledi. Protestocu grubun tek amacının terörden dolayı Türkiye’de yaşanan 30 yıllık acıyı akil insanlarla konuşmak olduğunu kaydeden Başkan Görgöz, “Halkın haberi olmadan şehrin dışında güvenlik çemberi altında gizli saklı görüşüyor bu akil adamlar. Biz buna karşı geliyoruz. Biz böyle bir görüşme, toplantı istemiyoruz” dedi.
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan ise akil adamlar gibi bir heyetin kurulmasının Türk milletine hakaret olduğunu söyleyerek, “Biz derdimizi anlatmak için buradayız, polise karşı koymak adına burada değiliz. Akil adamlar bunun hesabını verecekler. Biz akil adamları, iktidarı ve Başbakanı kınıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: Haber Merkezi