Şiir ve türkülerin harmanlandığı şölen

Afyonkarahisar Belediyesi edebiyat ve sanatı, Afyonkarahisar Geleneksel Edebiyat ve Sanat Şöleni'nde bir araya getirdi.

Şiir ve türkülerin harmanlandığı şölen, hafta sonu iki gün süreyle Çakmak Otel'de düzenlendi. Şölene, ülkemizin çeşitli yörelerinden 17 şair, Halk Ozanları Selahattin Kazanoğlu ile Baki Çetin, Türk Halk Müziği Sanatçısı Aynur Haşhaş ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Cemalettin Kurtoğlu katıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği işbirliğinde Şair Yazar Azime Gürlek Çavdar'ın organizatörlüğünde düzenlenen şölen, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Şair Yazar Azime Gürlek Çavdar, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve programa katılan şair ve ses sanatçılarına teşekkür etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar'ın edebiyat ve sanatının gelişmesi adına gösterdikleri çabadan ötürü şair ve ses sanatçılarını tebrik etti.

Şölende sahneye ilk olarak şairler çıktı. Kendilerine ait şiirleri seslendiren şairler, katılımcılara kimi zaman duygulu, kimi zaman da coşkulu anlar yaşattı. Daha sonra Halk Ozanları Selahattin Kazanoğlu ile Baki Çetin söyledikleri birbirinden güzel türküler ve atışmalarıyla geceye ayrı bir renk kattı. Birinci günün finalini ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Aynur Haşhaş yaptı. Sevilen sanatçı, daha çok büyükşehirlerde bu tür programların yapıldığına dikkat çekerek, Afyonkarahisar'da sanata ve edebiyata verilen önemin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Gecenin sonunda, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Hasan H. Azak ve Şair Yazar Azime Gürlek Çavdar, şölene katılan şair ve sanatçılara üzerinde isimlerinin yazı olduğu keçe tablo hediye etti. Program öncesi şair ve sanatçılar, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret ederek düzenlenen Afyonkarahisar Geleneksel Edebiyat ve Sanat Şöleni'ne gösterdiği destekten ötürü teşekkürlerini sundu.

Editör: Haber Merkezi