Sezen, “En büyük kriter ‘Recep Tayyip Erdoğan’ belediyeciliği”

AK Parti haftalık olağan basın toplantısında konuşan İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen 31 Mart seçimleri için aday adayı başvurularının yoğunluktan dolayı Cuma’ya kadar uzadığını söyledi. Sezen konuşmasında aday konusunda AK Parti’nin en büyük kriterinin ‘Recep Tayyip Erdoğan’ belediyeciliği olduğunu ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi

Sezen toplantıda konuşmasında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgilendirme yaparak şöyle dedi: “Geçtiğimiz hafta milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu partimizi Afyonkarahisarımızı ziyaret etti. Teşkilatımızla görüştü, istişarelerde bulundu. Teşkilatımız Sayın vekilimizi büyük bir coşkuyla karşıladı ve istişarelerde bulundular. Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ile birlikte İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun teşrifleriyle gerçekleştirilen AKÜ 2018-2019 Akademik yılı açılış törenine katıldık. Yine İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından yaptırılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri'nin açılışını yaptı. Bakanımızla seçim öncesi değerlendirmeler yaptık. Sayın İçişleri Bakanımız şehrimizden ziyadesi ile memnun kaldı. Bugün milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Afyonkarahisar Barosu Başkanlığı görevine beşinci kez seçilen Av. Turgay Şahin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Hafta sonu milletvekilimiz Ali Özkaya, Çobanlar Belediye Başkanımız Salih Alaka ve İl Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Afyonkarahisar Şeker Fabrikasını ziyaret ettik. Çiftçilerimizin ve nakliyecilerimizin sorunlarının masaya yatırıldığı ziyarette, firma yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Sandıklı ve İhsaniye kantarlarının açılması için mutabık kaldık. Kantar bugün itibarıyla açıldı. Ayrıca pancar alımı da inşallah 15 Aralık'a kadar tamamlanacaktır. Biz de bu konuda mutabık kaldık. Partimizin İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve Kızılay Şubesi işbirliği ile gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına katılarak destek verdik. Bir kere kanın tek kaynağı insandır. Bu hayati sıvının başka bir muadili yok. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değerdir. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz.”

“Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim”

Sezen konuşmasında, “Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütünün mevzilerini bir bir bombalayan ve imha eden Şemdinli’deki 34. Hudud Tugay Komutanlığı’ndan bu kez acı haber geldi. Cuma akşamı üs bölgesinde arızalı mühimmatların infilak etmesi sonucu 7 askerimiz şehit oldu 25 askerimiz de yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

“Ezan konusu 1950 yılında kapanmıştır”

CHP'li vekil Öztürk Yılmaz’ın, 'Andımız' tartışılırken olaya farklı bir boyut kazandırıp ezanın Arapça okutulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmesine de değinen Sezen şöyle konuştu: “Konuyla ilgili de kendilerini savunmak için Cuma vaktinde basın toplantısı düzenliyorlar. Ezan evrensel bir çağdır. Türkçeleştirilmesi diye bir şey olamaz. Dünya üzerindeki dini değerler evrenseldir. Vatikan’da kilisede çan çalarken Brezilya’da darbuka mı çalıyor? Ezan ezan olarak kalacaktır. Bu konu 1950 yılında kapanmıştır.”

31 Mart seçimleri için aday adayı başvuruları Cuma’ya kadar uzadı

2019 Mahalli İdareler Seçimleri için belediye başkanlığı aday adaylığı başvurularının, yoğun başvuru talebi üzerine Türkiye genelinde 16 Kasım Cuma 17.00’ye kadar uzatıldığını anlatan Sezen konuşmasında, “Dün ciddi bir yoğunluk yaşandı. Sadece bir saat içinde sisteme 1700 başvuru girildi. Belediye Meclis üyeliği ve İl Genel Meclis üyeliği için de son başvuru tarihi 3 Aralık Pazartesi. Bu hafta sonu da partimizde ilk kez uygulanacak olan elektronik temayül çalışması yapılacak. Pazar günü gerçekleşecek temayülde kullanılan oylar anında genel merkezimizde olacak. Bize başvuran aday adaylarıyla ilgili teşkilatlarımızın eğilimlerini alacağız. Bununla birlikte mevcut belediye başkanlarımızın durumu ile ilgili beklentilerinin ne olduğu, çalışmalarıyla ilgili memnuniyet derecesi gibi konular üzerinden bir temaül gerçekleştireceğiz. Her bir teşkilat mensubumuz yetkili olduğu bölgesi ile ilgili temayül çalışması yapacak. Sonuçlar da Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek. Tesliminin ardından da arşive kaldırılacak” ifadelerine yer verdi.

En büyük kriter ‘Recep Tayyip Erdoğan’ belediyeciliği

Sezen, “AK Parti bildiğiniz üzere yerelden genele gelmiş bir iktidar partisidir. Biz 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili gönül belediyeciliği, gönül seferberliği başlattık. Vatandaşta karşılığı olan, hemhal olan, ikili ilişkileri iyi olan vizyonu ve misyonu olan belediye başkan adaylarını belirleme yönünde bir çalışma olacak. Nihayetinde Cumhurbaşkanımız nezdinde adaylarımız netleşecek. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından siyasî yeteneği, ekip çalışmasına verdiği önem, insan kaynakları ve malî konulardaki başarılı yönetimiyle kısa sürede tüm Türk halkının sevgisini kazandı. AK Parti’nin 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için de ilimizdeki en büyük kriteri, Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin devamını sağlayacak isimlerdir. AK Parti’de mahallî seçimlere hazırlık kapsamında halkın şikâyet ve beklentilerine yönelik geniş çaplı araştırmalarımızı tamamladık.Kimler Cumhurbaşkanımız gibi belediyecilik yapmayı düşünüyorsa AK Parti’nin kapısı onlar için sonuna kadar açıktır. Bizim hedefimiz Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğiyle çalışacak kişilerle belediyecilik hizmeti yapmaktır. Hamdolsun bugüne kadar da Afyonkarahisar’da böyle oldu. İnşallah bayrağı daha da yukarılara taşıyacağız. AK Parti’de liyakat önemli, halkına hizmet etmede üst düzey gayret gösterecek, halkıyla sürekli iç içe olacak, onların gönlüne girecek, Allah’ın rızasını gözetecek, herhangi bir şaibe yada sıkıntılı bir durumu olmayacak ve AK Parti’nin kurumsal kimliğindeki vizyon ve misyonuna sahip çıkacak, tabiri caizse 7/24 koşuşturacak kişilerin belediye başkanı olmasını istiyoruz” dedi.

Bugüne kadar 126 kişi başvuru yaptı

“Şu ana kadar sisteme düşen belediye başkan aday adayı sayısı toplam 126’dır” diyen Sezen konuşmasını, “Bunlardan bir tanesi kadındır, bir tanesi de 18-25 yaş aralığındaki genç adayımızdır. Cumaya kadar İnşallah aday adaylığı başvurularımız devam edecektir. Her zaman olduğu gibi AK Parti'ye yoğun bir ilgi var. İnşallah 59 belediyede de AK Parti bayrağını dikeriz. Bildiğiniz üzere Türkiye'de en çok belediyesi olan il Afyonkarahisar’dır. Yönetim kurulu, Gençlik ve Kadın kollarımızdan oluşturduğumuz komisyonlarımız 18 ilçede çalışmalarını tamamladı. Aday adaylarının belirlenmesi konusunda bir de temaülümüz olacak. Bunun ardından Genel merkezimiz nezdinde alt ve üst komisyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra tahmin ediyorum Aralık ayı içerisinde Afyonkarahisar’daki seçim bölgelerimizde adaylarımız netleşmiş olacaktır” ifadeleri ile noktaladı.

Toplantı basın mensuplarının soru ve cevapları ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi