Serteser Güven Tazeledi, Meclis Başkanı Çarkgil
 
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hüsnü Serteser yeniden seçilirken, Meclis Başkanlığı'nı da Mehmet Çarkgil kazandı.
ATSO’da Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlık seçimleriyle birlikte Disiplin Kurulu ve TOOB delegelikleri için kapalı zarf usulüyle seçim yapıldı. ATSO’da 63 kişilik üye en yaşlı meclis üyesi Ali Çiloğlu başkanlığında ilk oturumunu yaptı. İlk olarak meclis başkanlığı seçimi yapıldı.
İki ekibin mücadelede ettiği seçimlerde meclis başkanlığı için Mehmet Çarkgil ve Mustafa Hancıoğlu aday olurken Yönetim Kurulu başkanlığı içinde Hüsnü Serteser ve Asım Bozca mücadele etti. Gizli oy açık tasnif yöntemine göre yapılan seçimler sonucunda Çarkgil 63 üyeden 41’inin oyunu alırken, rakibi Hancıoğlu ise 20 oy aldı, bir oy da geçersiz sayıldı. Serteser ise 63 üyeden 46’sının oyunu alırken rakibi Bozca 17 oy alabildi.
"BİRLİK VE BERABERLİĞİN TEMSİLCİSİ OLACAĞIZ"
ATSO Meclis Başkanlığı'nı kazanan Mehmet Çarkgil, seçimlerin demokratik bir atmosferde geçmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Çarkgil, bu aşamadan sonra sadece oy verenlerin değil bütün meclisin ve iş dünyasının temsilcisi olacaklarını belirtti. Çarkgil, "Daha farklı ufuklara yelkenler açmak, iş dünyası ve Afyon için neler yapılabileceğini meclisimizde alacağımız kararlarla yerine getirmeye çalışacağız. Çitayı daha yukarı taşımaya çalışacağız." dedi.
Çarkgil, amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu, bunu tabana ve tavana yayarak birlik ve beraberliğin simgesi haline getireceklerini dile getirdi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilen Hüsnü Serteser, seçimlerin kente hayırlı olmasını temenni etti. ATSO yönetimine tekrar getirilen Hüsnü Serteser de yeni dönemde yeni hedefleri olacağını söyledi. Serteser, “Bizim hedefimiz, 5 yılda bir dolarlık ihracat ve Afyon'u ilk 16 il arasına sokmak olacaktır. 400 milyon dolarlık ihracatı, önümüzdeki 5 yılda 1 milyar dolara çıkaracak projeler hedefliyoruz." dedi.
Göreve geldikten sonra seçim gömleğini çıkararak oy veren vermeyen herkesi kucaklayacaklarını belirten Serteser, “Her türlü sorunda hiçbir şekilde kişileri ayırmadan, ötekileştirmeden, bütün sektörlerin yanında olmaya çalıştık. Bundan sonrada aynı çizgimizi muhafaza etmeye çalışacağız. Afyonkarahisar'ı geleceğe en iyi şekilde taşımak, 2023 hedeflerine Afyon'dan en fazla katkıyı sağlayabilmek için herkesle uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.Cihan Haber Ajansı
 
Editör: Haber Merkezi