Şenel, “Teşekkürler Tğrkiyem”

Saadet Partisi Afyonkarahisar il başkanı Adnen Şenel basın toplantısında yaptığı açıklamada;

“Efsane 54. Hükümet’in Bayındırlık ve İskân Bakanı, Milli Görüş davasının öncü ve mümtaz şahsiyetlerinden Cevat Ayhan, önceki gün Ankara’da tedavi gördüğü hastanede Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur.

Cevat Ayhan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Dürüstlüğü ile çalışkanlığı ile nezaketi ile sadece camiamızın değil, milletimizin gönlünde taht kurmuş mümtaz bir şahsiyetti. İnanıyorum ki örnek kişiliği nesilden nesile anlatılmaya devam edecektir. Rabbim bütün müminleri cennetinde buluştursun. Milletimizin başı sağ olsun.

Değerli Basın Mensupları

Saadet Partisi Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu kimdir?

Aslen Sivas’ın Gürün ilçesinden olup 1941 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini çeşitli illerde tamamladı. 1960’da burslu olarak gittiği İngiltere’de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, Tekstil Teknoloji Bölümünden 1964 yılında mezun oldu. 1967 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı.

Aynı yıl Türkiye’ye dönerek Sümerbank’ta proje mühendisi olarak işe başladı. 1967’de Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak görev aldı. 1967 ile 1972 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatında Tekstil Sektör uzmanı olarak çalıştı.

Askerlik hizmetinden sonra iki yıl özel sektörde çalıştı. 1975’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü olarak görev yaptı. 1977 yılında Milli Selamet Partisinden Sivas Milletvekili seçildi. Parlamento çalışmalarında KİT Komisyonu Üyeliği yaptı ve Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi olarak Türkiye’yi temsil etti. 1978’de Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçildi.

1980 askeri müdahalesinden sonra 1987 referandumuna kadar aktif siyasetten uzak kaldı. 1980’lerde bir müddet özel müşavirlik yaptı ve daha sonra bir tekstil firmasında Genel Müdürlük ve Koordinatörlük görevlerinde bulundu.

Referandumla birlikte politik hayata geri döndü ve Refah Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. 1989 yılında Sivas Belediye Başkanlığına seçildi. Bir dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 1994 Mahalli İdareler Seçimlerinde aynı ilde yeniden Belediye Başkanı seçildi. Bu dönemde Şehircilik ve Belediyecilik hizmetlerinde örnek bir çalışma sergiledi. Belediye Başkanlığı döneminde Sivas’ın ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması maksadıyla pek çok iktisadi ve sosyal faaliyetlerin organizasyonunu yaptı.

1995 Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Sivas Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak görev yaptı. Aynı dönemde Refah Partisi Grup Başkanvekilliğine seçildi. Bu görevini Refah Partisinin kapatılmasına kadar sürdürdü.

Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesince kapatılmasından sonra Fazilet Partisine katıldı. 1999 seçimlerinde Sivas’tan yeniden Milletvekili seçildi. Bu yasama döneminde NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği devam etti. Mayıs 2000 tarihinde yapılan Saadet Partisi kongresinde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

İyi derecede İngilizce bilen Karamollaoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

1 Mayıs 2018'de, 24 haziran 2018'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterilmiştir.

Değerli Basın Mensupları

Temel Karamollaoğlu 100 Bin İmza Sınırını Aşmıştır.

Öte yandan Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmek için gerekli olan 100 bin imza sınırını geçti. 4-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan imza sürecinde Karamollaoğlu'nun 9 Mayıs itibariyle 168 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmesi kesinleşti.

Tabi bu imza toplanmasında 4 engelle karşılaştık.;

•Her ilçede seçim kurulu binası yok. Afyonda 18 ilçenin yaklaşık %50sinde seçim kurulu yoktu.Malesef ilçelerden farklı ilçelere gidilmesi zorluğu vardı.

•İmza atmak isteyen üniversite öğrencileri ikametgahları Afyon’da olmadığı için imza atamadılar.

•Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, adaylık teklifi için yurtdışı ilçe seçim kuruluna bizzat başvuracak kararı yüzünden yurtdışındaki 3 milyon seçmen imza atamadılar.

•Sayın Devlet Bahçeli açıklamaları ile imza atacak vatandaşlarımızı tehdit etmiştir.

Değerli Basın Mensupları

Seçim Konsetpi açıklanmıştır.Cumhurbaşkanı adayımız ve Saadet Partisi Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, yürütülecek olan seçim çalışmasına ilişkin de propaganda konseptini kamuoyuna açıkladı. ‘Geleceğin İçin Değiştir’ sloganını bu süreçte kullanacaklar. Saadet Partisi Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu , Toplumun kutuplaşmadan ve kamplaşmadan bıktığını, bunun için söz konusu sloganı belirlediklerini söyledi.

Son Anayasa değişikliği ile Türkiye, bir sistem değişikliğine gitmiştir. Bundan böyle Türkiye, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ile yönetilecektir. Cumhurbaşkanı seçilecek kimse, hem “devlet başkanı” hem de “tek başına hükümet” olacaktır. Cumhurbaşkanı, doğrudan halk tarafından “hükümet yetkilisi” olarak seçileceğinden hükümet; TBMM güvenoyu gerekmeksizin kurulacaktır. TBMM ise, bu yeni dönemde ayrı bir kurum olarak varlığını devam ettirecek, görevi ise; hükümetin icraatlarını denetlemek, kanun yapmak bakımından önemli olacaktır. Seçimlerde halk, hükümet yetkilisi Cumhurbaşkanını ayrı, TBMM’yi ayrı seçecektir. Bu gerçeğin bilinmesi gerekir.

Seçim ittifaki nedir ? Seçim İttifakı, seçime katılacak partilerin sadece “milletvekili seçimleri” için aralarında yapacakları bir seçim işbirliği olayından ibarettir. Bu konu; 13.03.2018 tarihinde TBMM’de, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmiştir.Seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partiler, ittifak yaparak seçime katılabilir. İttifak yapan siyasi partiler, kendi aday listelerini verir

Seçim ittifaki Kazanimlar sağlamıştır.Nedir bu kazanımlar?

Seçim ittifakları, partilere çeşitli kolaylıklar ve kazanımlar sağlamaktadır.

1.Milletvekili seçimleri için %10’luk baraj korunmuştur. Bir parti ittifak yapmaksızın seçime girmesi durumunda, tek başına %10’luk barajı geçmesi gerekir. Bir parti %9,99 oy alsa, barajı geçmiş sayılamayacağından bir milletvekili dahi çıkarması mümkün olmaz.

2.Seçim ittifakları, ittifak içinde yer alan partiler bakımından baraj engelini ortadan kaldırmaktadır. %10’luk baraj, ittifaka katılan partilerin toplam oyları üzerinden hesaplanacağından ittifak partileri için yok hükmünde olacaktır.

3.Partiler, oy pusulasında kendi amblemleriyle ve aday listeleriyle yer alacaktır. Her seçmen kendi partisine oy verecektir. Saadet Partili bir seçmen, oyunu başka bir partiye değil, Saadet Partisi’ne verecektir. Seçmenin Saadet Partisi’ne verdiği oy, Saadet Partisi’nin oyu olarak yazılacaktır. Bu çok net bir şeydir.

4.Seçim ittifakları, sadece seçim işbirliğinden ibarettir. Partileri tek parti haline getirmemektedir. Her parti, kendi çalışmasını yapacak, daha fazla milletvekili çıkarmak için çaba gösterecektir. Bunun için partiler, her seçim çevresinde en fazla oyu almak için çalışacaktır.

5.Seçim ittifakı, partilere daha fazla vekil çıkarma imkânını sağlamaktadır.

6.Eskiden seçmen oyum israf oluyor, siz nasıl olsa barajı aşamazsınız endişesiyle Saadet Partisi’ne oy vermiyordu. Seçim ittifakları, bu endişeyi ortadan kaldırmakta ve seçmenlerin hiçbir kuşku duymadan Saadet Partisi’ne oy vermesini sağlayacaktır.

7.Bundan böyle seçmen; devlet ve hükümet başkanı olarak seçeceği Cumhurbaşkanı için ayrı, TBMM için ayrı oy kullanacaktır. Seçmenin, TBMM seçiminde Saadet Partisi’ne vereceği oyun, tercih ettiği Cumhurbaşkanı’na vereceği oya zararı da olmayacaktır. Bundandır ki, Saadet Partisi’ne daha kolay oy verecektir.

MİLLET İTTİFAKI

Toplumun barış, kardeşlik ve uzlaşmaya olan ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Toplum, oy almak için kutuplaştırıcı dil kullanan siyasiler yüzünden gerilmektedir. Seçim ittifakları, dünya görüşleri farklı partiler arasında olur, kucaklayıcı bir siyaset dili üzerine inşa edilirse, bunun uzlaşmaya olan katkısı daha fazladır. Saadet Partisi, başından beri çıkar ve menfaatlerin korunması için değil, belli ilkelerin gözetildiği ittifakları önemli görmüştür. Bunun için savunduğu ilkeler çerçevesinde Saadet Partisi, CHP, İyi Parti’nin içinde yer aldığı Millet İttifakı’nın kurulmasına önemli katkıda bulunmuştur. DP ise Millet İttifakı içinde yer alacak ve adaylarını İyi Parti listeleri içinde gösterecektir. Bu ittifak, sadece Meclis seçimlerini kapsamaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP, kendi adayını grup kararıyla, İyi Parti ve Saadet Partisi ise 100 bin imza ile adaylarını göstermişlerdir. Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı adayı olarak Bilge Başkan Temel Karamollaoğlu’nu göstermiştir. Millet İttifakı gerçekten milletin saadetini esas alan ilkeler dikkate alınarak oluşturulmuştur.

TEMAYÜL SÜRECİ

Aday Adaylarımızla ilgili temayül süreci başlamıştır. Adaylarımız kesinleştiğinde tüm Afyon’umuzun adaylarımızı açıklayacağız........................................

TEMEL KARAMOLLAOĞLU İMZA TEŞEKKÜRÜ

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için şahsım ve diğer adaylar için imza veren herkese teşekkür ediyorum.İmza sürecinde milletimizin ortaya koyduğu

teveccüh ve nezaket her türlü takdirin üzerindedir.

Hangi adaya verilmiş olursa olsun bu imzalar, kardeşliğimizi, birlikte vaşama kararlılığımızı bir kere daha teyit etmiştir.

Aziz milletimiz bu süreci bir demokrasi şölenine dönüştürerek

tarihi bir sorumluluk ortaya koymuştur.

Bu asil duruş bizleri hem duygulandırmış hem de Yaşanılabilir bir Türkiye için umutlandırmıştır. Her biriniz ayrı güzelsiniz.

Bundan sonra Türkiye sizinle çok daha güzel olacak.

Bu azimli yürüyüşümüz devam edecek çünkü Bilge Kral Aliya'nın dediği gibi;

"yürümemizi gerektiren sebepler, korkmamızı gerektiren sebeplerden daha fazladır." Teşekkürler Türkiyem, teşekkürler aziz milletimiz..”

Editör: Haber Merkezi