Sel, Şoförünü Firmanın Promosyonuyla İspanya’ya Götürmüş
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin (İGM) kamuoyunda tepkilere neden olan bir haftalık İspanya gezisine İGM Başkanı Salih Sel’in şoförünü de götürdüğü iddia edildi.
İGM'nin 43 üyesi, 9–15 Nisan'da araştırma ve inceleme maksadıyla; İspanya'nın Madrid, Sevilla, Barcelona şehirlerine ziyarette bulunmuştu. 47 bin Euro harcanan gezinin amacı ‘inceleme ve araştırma olarak’ açıklanırken, meclis üyelerinin dışında geziye hiç kimsenin götürülmediği açıklanmıştı.
Gezinin içeriği ve rakamlarına gelen tepkiler üzerine yaptığı ilk açıklamada İGM üyelerinin dışında kimsenin İspanya'ya götürülmediğini belirten İGM Başkanı Salih Sel, şoförünü geziye götürdüğünü doğruladı. Şoförünü, devletin parasıyla değil, firmanın 40 kişiye verdiği bir kişilik promosyonla götürdüğünü belirten Sel, devletin parasını harcamadıklarını ifade etti. Sel, “İGM’deki arkadaşlar dediler ki; ‘Başkanım böyle bir şey olduysa sizin sekreterinizi götürelim. Bu çocuk size hizmet veriyor. Hem sekreterliğinizi, hem de şoförlüğünüzü yapıyor’ dediler. Ben de bu teklifi kabul ettim.” dedi.
Salih Sel, şoförün normalde hesapta olmayan bir iş olduğunu ancak promosyon uçuşla birlikte konunun gündeme geldiğini ancak tek bir kuruş ilave para ödenmediğini kaydetti.
İGM, üyelerin Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından veto edilmesine rağmen ısrarcı oldukları İspanya gezisinin amacını 'inceleme ve araştırma' olarak kamuoyuna duyuruldu. Ancak, gezi hem içeriği hem de ayrılan bütçe nedeniyle tartışma konusu oldu.Cihan Haber Ajansı
 
Editör: Haber Merkezi