Savaş Erdoğan, Halkımız tek adam yönetimine "tamam" diyecektir

Muharrem İnce'nin yapılan anketlerde öne geçtiğini söyleyen CHP il başkanı Savaş Erdoğan, halkımız 16 yılık AKP iktidarından ve tek adam yönetiminden sıkılmıştır. 24 Haziran'da vatandaşlarımız tayyip erdoğan'a tamam diyecektir"dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan, AKP döneminde vaat edildiği gibi yoksulluğun giderilmediğini , tüketicilerin daha da yoksullaştığını söyledi.

CHP İl Başkanı Savaş Erdoğan, AKP Hükümeti ile birlikte ülkede gelir dağılımının dahada buzulduğunu belirterek," Dünyada gelir dağılımı yönünden en adaletsiz üçüncü ülke durumundayız."ifadelerine yer verdi.

VERGİ SERMAYEDEN DEĞİL, YOKSULDAN EMEKÇİDEN ALINIYOR

Tüketici vergisi olarak bilinen ve dünyanın en adaletsiz vergisi olarak adlandırılan dolaylı vergilerin AKP döneminde daha da arttığının altını çizen Erdoğan, Dünyada en yüksek dolaylı vergi oranının uygulandığı birkaç ülkeden biriyiz. Türkiye bütçesinde dolaylı vergilerin oranı yüzde yetmiş dolayında. Bu oran AB ülkelerinde ortalama yüzde otuz beşlerde. Türkiye’de çok kazanandan, sermaye kesiminden değil, yoksuldan, emekçiden vergi alınıyor. Bununla birlikte, kayıt içi, kayıt dışı büyük bir vergi kaçağı var "dedi.

MİLYONLARCA TÜKETİCİ TAKİPTE VE İCRADA

Bireysel kredi ve bireysel kredi kartı nedeniyle, bankalara borçlu olan tüketici sayısında ve borç miktarında çok büyük bir artış olduğunu belirten Erdoğan, " Bankalara olan borcunu ödeyemeyen milyonlarca tüketici takipte ve icrada"şeklinde konuştu.

KURTARACAK İSİM MUHARREM İNCE'DİR

CHP İL Başkanı Savaş Erdoğan, "Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık tablodan, içine düştüğü bu borç batağından vatandaşlarımızı kurtaracak isim Muharrem İncedir "dedi.

ANKETLERDE DE İNCE ÖNE GEÇTİ

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından halkın yoğun bir ilgisi olduğunu ve bunun giderek arttığını söyleyen Erdoğan, " Sayın Muharrem İnce anketlerde de öne geçmiş durumda. Halkımız 16 yılık AKP iktidarından ve tek adam yönetiminden sıkılmıştır. Artık TAMAM demektedir. 24 haziranda vatandalarımız Tayyip Erdoğana Tamam diyecektir'dedi

Editör: Haber Merkezi