Sandıklı’da 30 yıllık sorun nihayet çözüldü

Sandıklı Belediyesince 1988 yılından 1993 yılına kadar Çakır Mahallesi Taşlıkır mevkiinde bulunan arsalar vatandaşlara satılmış, bedelleri kısmen yada tamamen alınmış ancak vatandaşlara mevzuattan kaynaklı sorunlar sebebiyle ne arsa tahsisi nede tapu verilememişti. O tarihlerde çözülemeyerek kangrene dönüşen arsa sorunun çözümü için 2012 yılında S.S.Akdağ Arsa Edindirme ve Konut Yapı Kooperatifi kurulmuştur. Kooperatif daha sonra belediyeden 116 adet arsa ihale yoluyla satın almıştır. Kooperatif bu gün tasfiye halinde olduğu için ortaklarına tapu devirlerini yapmaktadır.

Tapu devir töreninde arsa sahiplerine tapularını teslim eden Sandıklı Belediiye Başkanı Mustafa Çöl, burada yapmış olduğu konuşmada; "Yaklaşık 30 yıl sonra bu tapuların dağıtım töreninde tapuları vermek bize nasip oldu. Başkanlığım süresince bu mağduriyeti yakından bildiğim için Kooperatifin istek ve taleplerine hep olumlu ve çözüm odaklı yaklaştık.

Başkanlığımız dönemimde 116 adet arsaların bulunduğu 10 adet imar adasının bulunduğu alanda alt yapı hizmetlerini götürdük. Soğuk su dağıtım isale hattı tamamen bitti. Kanalizasyon hattının döşenmesi işinin % 80 i tamamlandı, geri kalan bölümüde en kısa sürede tamamlanacak. Ben bu vesileyle tapularını alan vatandaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. "dedi.

Editör: Haber Merkezi