“Sağlıklı Gelecek İçin Diyabetin Farkındayız, Çocuklarımızın Yanındayız”

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla şehrimizde diyabet hastası yavrularımız ve aileleriyle buluştuk.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Veysel Eroğlu Parkı’nda düzenlenen kahvaltılı programa Afyon Devlet Hastanesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Endokrinoloji ve Metabolizma alanında uzman doktor ve hemşireler, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Celal Acar ve çok sayıda davetli katıldı.

Dünya Diyabet Günü dolayısıyla çocuklarımızla güzel ve keyifli dakikalar geçiren Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek. Tip 1 diyabet farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte çocuklarımızın her zaman yanındayız mesajı verdi.

“RABBİM YAVRULARIMIZA ŞİFA VERSİN”

Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Gönüllerine girmek, yüzlerini güldürmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkanımız Mehmet Zeybek; "14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi olarak Türkiye’deki belediyeler içerisinde ilk defa böyle bir etkinlik düzenleyelim istedik. Çocuklarımızla ve aileleriyle biraraya geldik. Tabii bunu yaparken hem üniversitemiz, hemde devlet hastanemizdeki arkadaşlarımızın da desteklerini yanımızda hissettik. Farkındalık oluşturalım istedik. Ciddi bir katılım oldu. Ailelerimiz ve çocuklarımız için moral oldu. Amacına ulaşmıştır diye düşünüyorum. Tabii zor ve masraflı bir hastalık ailelerine sabır, çocuklarımıza Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.

AİLELERDEN ZEYBEK BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Diyabet hastası çocuklarımızın aileleri ise Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. İlk kez böylesi bir etkinlikte biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden aileler, “Sağolsun Başkanımız bizlerin yanında olduğunu gösterdi. İlk kez böylesi bir etkinlikte buluştuk. Desteklerinden dolayı kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dediler. Çeşitli etkinliklerinde yapıldığı programda Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek tarafından kura sonucu şanslı üç çocuğumuza tablet hediye edilirken yine tüm çocuklarımıza çeşitli hediyeler verild

Editör: Haber Merkezi