Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerinden Ortak Projeler

İlkokul Çağı ve Okul Öncesi Öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve yeterli fiziksel aktivite yapması amacıyla Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlükleri farklı projelere imza atmaya devam ediyorlar.

Günümüzdeki sağlık sorunlarının başında gelen obezite ve buna bağlı oluşan pek çok hastalığın önlemini almak için beslenme ve hareket alışkanlıklarının küçük yaşta kazandırılması fikrinden yola çıkılarak hazırlanan "İlkokul Çağı Öğrencilerde Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Projesi"nin protokolü Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından imzalandı. Protokol kapsamında 2019 yılı boyunca ilkokul çağındaki öğrencilere Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenli olarak sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında teorik ve pratik bilgiler verilip takibi yapılacak.

Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün diğer bir projesi de "Okul Öncesi Öğrencilerde Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Projesi" oldu. Bu kapsamda Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Konferans Salonunda bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi ve okul öncesi eğitim veren kurumlara obezite ve fiziksel aktivite hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, yeni neslin sağlığının hareketsiz bir yaşam tarzı ve fast food beslenme ile tehlike altında olduğunu belirterek "İstiyoruz ki bu proje ile anaokulundaki çocuklarımız, öğretmenlerinin bilgilendirmesi ile bu konudaki bilinci küçük yaşlarda alsınlar. Daha ileriki yaş aralıklarında bazı şeyleri düzene koymak ve onlara alışmak biraz daha zor oluyor. Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın Bey nezdinde Milli Eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum “ dedi.

Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise yaptığı konuşmasında hem imzalanan protokolün hem de bu toplantının hayırlı olmasını temenni ederek "Geleceğimizin mimarı çocuklarımızın sağlığını önceleyen bu projelerin merkez ve ilçelerdeki ana okullarında uygulanması için gerekli çalışmaları hemen başlatacak, bunun da takipçisi olacağız." dedi.

Karşılıklı protokol imzasından sonra Uzm.Dr. Emre Gül Işık "Çocukluk Çağı Obeziteye Yaklaşım", Uzm. Dr. Pınar Ersoy "Sağlıklı Hayat Merkezi Faliyetleri Hakkında Bilgilendirme", Fizyoterapist Aysun Atacan "Çocukluk Çağı Dönemde Fiziksel Aktivitenin Önemi" ve Uzm. Diyetisyen İpek Yabuz da "Çocukluk Çağı Dönemde Obezite ve Sağlıklı Beslenme" sunumlarını yaptılar.

Programa Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve ilçelerdeki okul öncesi eğitim veren kurumların idarecileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi