Sağlık-Sen’den ayrılanlar yeni bir sendika kurdu

Eski Sağlık-Sen Başkanı Metin Memiş, Sağlık Senden istifa ederek teşkilatıyla birlikte yeni bir sendika kurduğunu açıkladı. Birçok İl'de teşkilatlanmayı tamamladıklarını açıklayan Memiş,
geçmişin verdiği tecrübe bilgi birikim ve sahadan gelen yoğun talep üzerine bu yola çıktıklarını açıkladı.

Açıklamasının ardından çoğu sağlık sen üyesi sosyal medyadan istifalarını paylaştı

Afyonkarahisar'da da sahanın saygınlığını kazanmış bir ekip ile yola çıktıklarını belirten Metin Memiş, daha sonra ekteki açıklamayı yaptı:

KALDIĞIMIZ YERDEN YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ

“Yıllardır yol yürüdüğümüz sağlık ve sosyal hizmetler çalışanı arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirmeler sonucunda; başta Mehmet Akif İnan’ın kıymetli mefkuresine, milli ve manevi değerlerimize olan sarsılmaz bağlılığımıza, CUMHUR anlayışına olan tereddütsüz inancımıza daha gerçek ve samimi katkılar sunabilmek için inandığımız üstün değerler anlayışının bir gereği olarak üyesi olduğumuz, teşkilatlanmasında ve kazanımlarında emeğimiz olan sağlık sosyal hizmet çalışanları sendikası Sağlık-Sen ile yollarımızı bugün itibari ile ayırıyoruz.
Yetkili sendika olunmasına rağmen; halihazırda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın sorunlarına yeterli düzeyde çözüm üretilemediği gibi, aksine bu sorunların giderek derinleşmesine neden olunduğu, yıllardır ekip anlayışı içinde yürütülen sağlık sisteminde derin ayrışmaların yaşanmasına neden olunduğu, tüm bu olumsuzlukları körükleyen sorumsuz sendikal söylemlerin bitmek tükenmek bilmediği görülmektedir.
Kısaca ve özetle; Mevcut Genel Başkanın ürettiği ve geri dönüşü mümkün olmayan kötü bir iklim nedeniyle Sağlık-Sen’in uzun süredir içinde bulunduğu savrulmalar, ortaya koyabildiği yetersiz vizyon, emeğe ve sosyal olaylara karşı düşük düzeydeki ilgisi bizlerin sendikal anlayışına uygun değildir.
Bizler; birey olarak en zor süreçlerde bile vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne olan sadakatimizle ve bu sayede ortaya koyduğumuz hizmet aşkı ile emek ve alın terimizin hukukuna her zaman sahip çıkmaya çalıştık, çıkmaya da devam edeceğiz. 28 Şubat postmodern darbe süreçlerinde de, hain FETÖ darbe girişimde de, bebek katili PKK’nın terör eylemlerine karşı da her zaman aziz milletimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü her birimiz, çalışma hayatında istediğimiz kazanımların zemini için öncelikle devletimizin bekası ve aziz milletimizin huzurunu öncelikli görmekteyiz.
Bu bağlamda; sendikal faaliyetler içerisinde yaşanan her türlü hatadan ders çıkartarak sağlık ve sosyal hizmet sisteminin daha iyi işlemesi, çalışanlarımızın haklarının aranması noktasında slogan yerine çözüm odaklı, bilimsel ve teknik bir anlayışın hakim olması, üretken ve yenilikçi bir yaklaşımla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın özlük ve sosyal hakları için etkin bir şekilde mücadele edilebilmesi amacıyla yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yola tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı kucaklamak ve kucaklaştırmak için çıkıyoruz. Bu yolu birlik, beraberlik, samimiyet, cesaret ve liyakatle süsleyeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi