Sağlık-Sen’de seçim skandalı

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesinde Temmuz ayında yapılması beklenen delege seçimleri muhalif guruptan saklanark ani bir kararla bir ay önce yapılması, başkan yardımcısın bile haberi olmadan alındı.

Delege olmak isteyenlerin üç gün içersine müracaatları istendi ve son günün bayram tatilli olduğu belirtildi.

Yönetim kurulu 7 kişiden oluşan sendikanın mevcut başkan Abdülkadir Hız’la birlikte 4 kişi tarafından alınan kararı diğer 3 yönetim kurulu üyesi sürenin bitmesine 1 gün kala duymasıyla sendikaya giden yetkili kişilere karar defteri gösterilmedi ve bilgi dahi verilmedi.

Başkan Hız, kararı görmek isteyen başkan yardımcısına, “Biz 4 kişi toplaıp kararı aldık. Yasal hakkımız. İstediğiniz yere müracaat edin, ne bilgi ne belge vermiyorum..”dediği söylendi.

Kararı öğrenmeye gelenlere bilgi verilmemesi üzerine 3 kişi tarafından tutanak tutuldu.

Başkan Hız’a yapılan hareketin etik olmadığı ve planlı yapıldığı, başkanlığı devam ettirebilmek için kendine yakın delegelerin müracaat etmesine yol açtığı belirtildi.

İlgili mercilerden, konuyu incelemeleri ve iptal kararı verilmesini beklediklerini ifade eden sendika üyeleri; şaibeli başkan Hız’ın skandal seçim hazırlığı ile diğer olayların ortaya çıkmasını engellemek istediklerini söyledi.

Başkan Abdülkadir Hız’ın değişik suçlamalardan dolayı Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamasının devam ettiği ifade edildi..

Tutanak;

Editör: Haber Merkezi