SAADET PARTİSİ, MISIR MİTİNGİ DÜZENLİYOR
Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, haftalık il yönetim kurulu toplantısında, Ramazan ayı ve Mısır'daki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi Afyonkarahisar İl BaşkanSaadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, haftalık il yönetim kurulu toplantısında, Ramazan ayı ve Mısır’daki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, haftalık il yönetim kurulu toplantısında, Ramazan ayı ve Mısır’daki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bir yandan Ramazan ayına girmenin sevincini yaşarken diğer yandan başta Mısır olmak üzere İslam ülkelerinde yaşanan olaylardan derin üzüntü duyduklarını bildiren Şenel, “Ne hikmetse her Ramazan ayında bir Müslüman ülkeye bir şeyler oluyor. Tam da Ramazan ayının başlamasıyla küresel güçler önceki yıllarda Somali, Arakan’da olduğu gibi bu yıl hedef olarak Mısır’ı seçti. Umarız sıra Türkiye’ye gelmez. İslam birliğinin ve D-8’lerin önemini bir kez daha anlıyoruz” dedi.
D-8’lerin en aktif üyelerinden Mısır’da halkın iradesine karşı yapılan askeri darbeyle ilgili Saadet Partisi olarak İstanbul’da büyük bir miting yapma kararı alındığını kaydeden Şenel, “14 Temmuz Pazar günü saat 18.00’de İstanbul Kazlıçeşme’de yapılacak büyük mitingde, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye yapılan askeri darbeye hayır, Mısır halkına destek mitingi yapacağız. Mitinge Afyonkarahisar İl Binası önünden 14 Temmuz Pazar günü saat.07 00′da otobüslerle hareket edeceğiz” diye konuştu.
Türkiye’nin Mısır’da yaşananlar karşısında çok cılız tepkiler verdiğini savunan Şenel, gelişmelerin sadece bu ülkeyi değil, bütün İslam dünyasını ilgilendirdiğine dikkat çekti. Şenel, şöyle devam etti:
“Halkın iradesi hiçe sayılarak başta ABD, Avrupa ve bazı Müslüman ülkelerin desteğiyle yapılan “Küresel Darbeye” karşı dik bir duruş sergilemek isteyen bütün vatandaşlarımızı İstanbul Kazlıçeşme’deki mitinge davet ediyoruz. Hüzünlerin, hicranların hüküm sürdüğü İslam ülkelerinde kan ve gözyaşının dinmesi temennisiyle Ramazan ayının İslam alemine barış huzur ve hayırlar getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi