PROTOKOL AKŞAM YEMEĞİNDE YAŞLILARLA BULUŞTU
 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kutlama etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında; Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Bayan Esma Balkanlıoğlu akşam yemeğinde yaşlılarla bir araya geldiler.
Oruçoğlu Termal Otelde düzenlenen akşam yemeğine Vali Balkanlıoğlu ve eşinin yanı sıra, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Vali Yardımcıları Ali Şanlıer, Ali Muhiddin Varol, Akgün Corav, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Okçin Akşit, İl Müdürleri, Huzurevi yetkilileri ve davetliler katıldılar.
Her biri ayrı masalarda yaşlılarla birlikte yemek yiyen protokol mensupları, yaşlıların ellerini öperek, hem onların gönüllerini aldılar, hem de Yaşlılar haftasını kutladılar.
Yemek öncesi bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu; ’’bu hafta büyüklerimizin haftası ben onlara yaşlı demiyorum onlar kendilerini hangi yaşta hissediyorlarsa o yaşlardadırlar. Büyüklerimiz bizler için çok değerlidir. Bizler büyüklerimiz sayesinde bugünlerdeyiz. Büyüklerimizin bugüne kadar meydana getirdiği evler, yapılar, medeniyet ve daha birçok şey var. Bu nedenle onlara minnet ve vefa borcumuz var. Büyüklerine sahip çıkmayan bir milletten, millet diye bahsetmemiz bile mümkün değil. Bizde Valilik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlüğü olarak yaşlılarımızın hiçbir müracaatı olmasa bile nüfustan kayıtlarını çıkartarak onları tek tek tespit ettik. Büyüklerimize kaldıkları yerlerde ziyaretlerde bulunduk ve onların istek, talep ve şikayetlerini dinledik. Böylece tüm büyüklerimizin istek ve taleplerini yerine getirerek onların daha rahat, daha huzurlu ve daha sağlıklı olmaları için gerekenleri yaptık. Bütün büyüklerimizin ihtiyaç ve sıkıntılarını karşılamak, onlarla ilgilenmek bizim boynumuzun borcudur. Sayın Başbakanımız 81 il Valisini topladığı Valiler toplantısında yaşlılarla ilgilenmemiz için de bize talimat vermiştir. Aslında böyle bir talimat almamıza gerek yok. Tabi insansak, dinimize bağlıysak yaşlılarımıza bakmakla yükümlüyüz. Yaşlılara saygı göstermeli ve kıymet vermeliyiz. Bu konuda taviz vermemeliyiz ki gelecekte de aynı kıymet ve saygıyı görelim. Saygıda asla kusur etmemeliyiz. Büyüklerine merhametle, şefkatle yaklaşmayanlar, kendileri de bu şefkat ve merhametten mahrum kalacaktır. Her kim ki büyüklerine nasıl davranıyorsa, kendisi de büyüdüğünde aynı muameleyle karşılaşacaktır. Büyüklerimiz Allahın bizlere birer emanetidir. Onları başımızın üstünde taşımalıyız. Büyüklerimizin sevgisini ve duasını mutlaka alalım. Anne ve babanın evladına duası, Peygamberimizin ümmetine olan duasıyla eş değerdir.”dedi.
Yaşlılarımızın sadece 18-24 Mart tarihleri arasında hatırlanmamasını belirten Vali Balkanlıoğlu, tüm halkımızı Huzurevi sakinlerini ziyarete davet etti. Yemek sırasında Huzurevinde yaşamlarını sürdüren misafirleriyle teker teker ilgilenen Vali Balkanlıoğlu ve eşi Bayan Balkanlıoğlu, herhangi bir isteklerinin olup olmadığını sorarak gereği yapılmak üzere not aldırdı. Huzurevini sık sık ziyaret eden Bayan Balkanlıoğlu’na kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Huzurevinin Bayan Sakinleri, Allah sizlerden razı olsun dediler.
Yemekte 90 yaşında İsmail Durlu amcamıza Vali İrfan Balkanlıoğlu, yine 90 yaşında Şerife Demirkazık teyzemize Vali Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu ve 10 tane çocuğu olan Rukiye Duymuş’a ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban hediyelerini verdiler. Daha sonra Belediye Halk Oyunları ekiplerinin halk oyunu gösterilerinden sonra yaşlılar, halk oyunu ekibi ile eğlenceli vakit geçirdiler.
Editör: Haber Merkezi