Polis Teşkilatı 169 Yaşında.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Polis Teşkilatının kuruluşunun 169. yıldönümünün nedeniyle Polis Haftası kutlamaları kapsamında Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Eker ve Emniyet personelini makamında kabul etti.
Her yıl ülkemizde 8-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan Polis Haftası kutlama etkinlikleri ve diğer programlarla ilgili olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgi veren İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan; “Makamınızda bizleri kabul etme nezaketi gösterdiğiniz için şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bu anlamlı günlerde de sizi yanımızda görmekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Polis teşkilatımızın 169. yılı Afyonkarahisar’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Ziyaretimizin amacı polis haftası etkinlikleri hakkında bilgi vermek ve polis teşkilatımızın 169. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek olan etkinliklere sizleri davet etmektir. Polis teşkilatı olarak bizim hedefimiz Afyonkarahisar’ımızın huzur ve güven içerisinde emniyet ve asayişi temin etmek ve bu konu ile ilgili doğabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve bu anlamda da polis teşkilatı olarak elimizden gelen gayreti göstermektir.”dedi.
Ziyarette Polis Teşkilatının 169. yılının tüm emniyet mensupları ve vatandaşlarımız için hayırlı, uğurlu olmasını temenni eden Vali Balkanlıoğlu; ’’Polis teşkilatımızın yaşı başarıyla, sağlıkla ve huzurla birlikte nice yüz yıllara ulaşsın inşallah. Memleketimizin huzur ve sükunu, insanların canlarının ve mallarının güven içinde olması siz değerli polislerimiz fedakar çalışmalarınızla sağlanmaktadır. Milletimiz rahat ve huzur içerisinde yaşıyorsa, çalışıyorsa, ticaret yapıyorsa ve aile bireylerini gurbetlere gönderiyorlarsa bunlarda da sizlerin payı çok yüksektir. İnşallah vatandaşın iş birliği ve diyaloğu artarak devam eder. Vatandaşımızın çevresinde oluşabilecek olumsuzluklar durumunda şüpheli durum gördüğünde polisle iş birliği yapmanın vatandaşlık görevi olduğunu unutmaması gerekiyor. Sonuçta 700 bin nüfusu olan Afyonkarahisar’da 1500-2000 polisimiz var. Şimdi Vatandaşımızın iş birliği ve yardımı ve desteği olmadan ihbar ve şikayetler olmasa ve polislerimize yardımcı olunmasa emniyet ve asayişimizin sağlanması zor olur. Afyonkarahisar’da emniyet ve asayiş varsa insanlar kanunlara ve yasaklara uyuyor ve vatandaşlarımız polisimizle iş birliği yapıyor anlamına geliyor. Muhakkak olumsuz davranışlar yapan, suç işleyen ve suç işlemeye teşebbüs eden insanlar olacaktır. Önemli olan onları yakalanıp adalete teslim edilmesi, hiç kimsenin yaptığının yanına kalması ve hiçbir kimsenin kanının yerde kalmamasıdır. Bunu en iyi şekilde sağlayan polis teşkilatımızı kutluyorum. Bütün aile bireyleri ile beraber, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Bu anlamda Afyonkarahisar’ımızın medarı iftarı Polis Meslek Okulumuz da kutluyorum. Türkiye’nin her yerinde polis adayları ilimize gelerek eğitim alıyor. Afyonkarahisar’ı ve halkını tanıyorlar, ilimize maddi ve manevi katkıları oluyor. Burada eğitimlerini en iyi şekilde alan polis adayları Türkiye’nin hemen her yerine gidiyorlar. Sonuçta Afyonkarahisar diplomasını taşıyorlar buna ilimiz için büyük bir kazanımdır. Kendilerini kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi