Parsak:”Peygamber Efendimiz Dünyamızı Aydınlattı”

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Mevlid Kandili nedeniyle mesaj yayınladı

Peygamber Efendimizin (sav) doğumuyla dünyanın şereflendiğini ve aydınlandığını söyleyen Parsak, “Yüce Peygamberimiz (sav) bizim önderimiz, ışığımız, yol göstericimizdir” dedi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’ın doğumunun 1444. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak tüm hemşehrilerimizin mübarek Mevlid Kandilini kutladı.

Efendimizi rahmetle anıyoruz

İki cihan serveri Peygamber Efendimizin doğumunun 1444. Yılına girdiğimizi ifade eden Parsak, “Karanlık bir dönemde yaşayan dünya Peygamber efendimizin doğumuyla adeta yeniden aydınlanmıştır. Sevgili peygamberimizin yaşadığı her an, yaşadığı her olay, ağzından çıkan her kelime dünyaya bırakılan en büyük mirastır. Bizler bu kutlu mirası son nefesimize kadar yaşamalıyız” dedi.

O’nun yolunda gitmeliyiz

Bugün İslam dünyasının büyük kaoslar, sıkıntılar yaşadığını ifade eden Parsak, “İslam ülkeleri maalesef birbiriyle savaşmaktan gözünü dışarıya bile çıkaramamaktadır. Oysa Peygamberimiz bizlere birlik olma tavsiyesinde bulunmuştur. Her gün iç çekişmeler yüzünden yüzlerce Müslüman katledilmektedir. İslam ülkeleri birbirine düşman gözüyle bakmaktadır. Peygamber Efendimiz bizlerin önderidir. Bizlere bıraktığı birlik-beraberlik mirasına hepimizin sahip çıkmasını diliyoruz” dedi.

AHLAKIMIZLA ÖRNEK OLMALIYIZ

Peygamber Efendimizin bir hadisinde “Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran” buyurduğuna dikkat çeken Parsak, “Bizlerde yaşam tarzımızla örnek insanlar olmalıyız. Peygamberimizin hayatı hepimiz için örnek olmalıdır.” dedi.

KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Tüm Türk-İslam dünyasının mübarek Mevlid Kandilini kutlayan Parsak, “Peygamberimizin dünyayı şereflendirişinin 1444. Yılı ve Mevlid Kandilinin ülkemize ve dünyaya barış, sevgi ve hoşgörü getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

    
Editör: Haber Merkezi