PARSAK, ŞEHİTLERİMİZİ MECLİS GENEL KURULUNDA ANDI
 
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan Bilirkişilik Kanunu Tasarısı’nın üçüncü maddesi kapsamında söz alarak TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.
 
TERÖR ARTIK SON BULSUN
Konuşmasına önceki gün Hakkari Çukurca’da meydana gelen çatışmada şehit düşen Çay ve Bolvadinli şehitlerimiz Fatih Ak ve Nuri Başaran’ı anarak başlayan Parsak, “Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, aziz Türk Milleti’ne sabır ve başsağlığı diliyorum. Vatan evlatlarımızı şehit eden hain terörün artık son bulmasını temenni ediyorum” dedi.
BİLİRKİŞİLİK MÜESSESESİ, YARGININ SORUNLU ALANLARINDAN BİRİSİ
Konuşmasına Milliyetçi Hareket Partisi’nin, gündemdeki kanun tasarısına ilişkin görüşlerini açıklayarak devam eden Mehmet Parsak, “Bilirkişilik Kanunu Tasarısı, özellikle de avukatlık mesleğinden geçen pek çok milletvekili arkadaşımın da bildiği gibi hukukun en önemli sorun alanlarından birisini oluşturmaktadır ifadelerini kullandı.
MHP ÖNERGESİ KABUL EDİLDİ
Tasarının 3. maddesi ile ilgili olarak; mahkemeler tarafından aynı konuda bir kez rapor istenmesi hükmüne ek olarak bilirkişi raporunun açıkça yetersiz olduğu durumlarda ilave rapor istenebileceğine ilişkin bir hüküm eklenmesini savunan Parsak, “Bu gayet açık, gayet makul, gayet mantıklı, kabul edilmesi gereken bir önerge, biz de istiyoruz ki raporlar bir defa da hükme esas alınabilir mahiyette çıksın, yargılama uzamadan adil bir yargılamaya katkı sağlasın. Ancak uygulamadaki sıkıntıları biliyoruz. Kimi önemli dosyalar başta olmak üzere pek çok dosyada o raporlar hükme esas alınabilir nitelikte çıkmayabiliyor.” dedi.
Mehmet Parsak’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada MHP’nin önergesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
 
Editör: Haber Merkezi