Parsak: “Osman Attila Afyon sevdalısıdır”

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 38 yıl önce ebediyete intikal eden Folklor Araştırmacısı, Şair ve Afyonkarahisar eski Milletvekili Osman Attila’yı unutmayacaklarını söyledi
Folklor araştırmaları, şiirleri ile Afyonkarahisar halkının gönlünde taht kuran Afyonkarahisar eski Milletvekili Osman Attila’nın ebediyete intikalinin 38. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Attila’nın gönüllerde yaşadığını ifade etti.
KÜLTÜRÜMÜZÜ SAHİPLENDİ
Osman Attila’nın folklorik araştırmalarıyla, şiirleriyle Türk Milleti’nin gönlünde taht kurduğunu kaydeden Parsak, “Çoğunuz beni Ankara’larda sanır,/ Afyon’da bir dam çökse yüreğim parçalanır” diyerek Afyon’a olan sevdasını en güzel şekilde anlatan şairimiz Milletvekilliği döneminde de ilimize büyük hizmetler etmiştir” dedi.
ŞİİRLERİNDE AFYON’U ANLATTI
Attila’nın şiirlerinde mükemmel bir dil kullandığını ifade eden Parsak, “Yeni şiirlerini ve incelemeleri, daha önceleri teknik sekreterlik görevini üstlendiği Türk Dili, ayrıca Milli Kültür, Türk Kültürü ve Çağrı dergilerinde yayımlandı. 1975 yılında Uluslararası Folklor ve Halk Edebiyatı Seminer'ne katıldı ve burada ' Saz Şiirlerinin Türküye Dönüşmesi ' adlı tebliğini, 1977 yılında da Yunus Emre ve Türk Dili Semineri'nde de ' Yunus Emre ve Tapduk Emre'nin Afyon'daki Mezarları ve Kaybolan Cönkler tebliğini sunmuştur. Ayrıca özel kitaplığında bulunan 3 bin civarında kitabını Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesine bağışlamıştır. Böylesi edebiyat ve ülke sevdalısı olan Attila’yı vefatının 38. Yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi