Parsak: “Engelleri birlikte aşmalıyız”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı
Engellilerin her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlanması gerektiğini söyleyen Parsak, “Bu konuda herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir” dedi
 
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile birer mesaj yayınladı.
BİRLİKTE OLMALIYIZ
Mesajında, engelli insanların sadece böyle günlerde hatırlanmaması gerektiğinin altını çizen Parsak“Bilindiği üzere 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanmakta ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirilmektedir. Engellilik meselesine toplumun dikkatini çekerek farkındalık oluşturma bakımından bu aktiviteler elbette gereklidir. Ancak engelli insanlarımız sadece böyle günlerde hatırlanmamalıdır. Onlar yılın hiçbir günü unutulmamalı toplum içinde yer alacakları şartlar hazırlanmalı imkânlar sağlanmalıdır” dedi.
TOPLUMUN İÇİNDE OLMALILAR
Engellilerin toplumun her alanında yer alması gerektiğini kaydeden Parsak, “Önemli olan bedensel engelleri aşmak değil, beyinlerdeki engelleri aşmaktır. Onlara eğitim imkânları hazırlanıp, sosyal-kültürel anlamda toplumla tamamen kaynaştırmak gerekmektedir. Bununla beraber İstihdam şartları yaratarak ekonomiye etkin bir şekilde katılmaları sağlanmalıdır. Hiç bir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını ve herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmayalım. Bu hafta yapılan etkinliklerin, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını ve engellilerimizle diğer vatandaşlarımızın kaynaşmalarına fırsat oluşturmasını temenni ederek, tüm engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı haftasını canı gönülden kutluyorum” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi