PARSAK: “AKP, ÜLKEYİ MECLİS KULİSİNDEN YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR!”
 
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu Tasarısı kapsamında TBMM genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.
 
Konuşmasına 5-12 Nisan Avukatlık Haftası’nı kutlayarak başlayan Mehmet Parsak, “Adaletin yerine getirilmesinde önemli görevler üstlenen meslektaşlarımı kutluyorum” dedi.
 
50 MİLYON KİŞİNİN BİLGİLERİ İNTERNETE SIZDI
İnsan hakları ve eşitlikle ilgili bir kurumun kanun tasarısı görüşmeleri sırasında, 50 milyon vatandaşımızın kimlik bilgilerinin internet üzerinden sızdırılmış olduğu haberini aldıklarını kaydeden Parsak, geçtiğimiz günlerde muhalefetin yoğun eleştirilerine rağmen AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu hatırlatarak, “Bugün karşılaştığımız bu durum, muhalefet olarak eleştiri ve çekincelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.
 
ÜLKE, MECLİS KULİSİNDEN YÖNETİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Kimlik bilgilerinin ve kişisel verilerin korunmasının, hükümetin önemli görevleri arasında olduğunu belirten Mehmet Parsak, “Hükümet, eleştirileri dinlemiyor sonra da başarısızlıkla karşılaşıyor. Biz burada kritik hususlara dikkat çekmeye çalışırken AKP milletvekilleri kuliste çaylarını yudumlamaya devam ediyorlar, oylama başlayınca da Genel Kurula koşuyorlar. Özensiz şekilde hazırlanan kanunların yetersizliği de haftasına kalmadan ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.
 
2012 yılında Türkiye İnsan Hakları Kurumu adı altında bir kurumun zaten kurulduğuna dikkat çeken Mehmet Parsak, “Aradan dört yıl bile geçmemesine rağmen kurumun isminin "Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu" şeklinde değiştirilerek sanki yeni bir kurum kuruluyormuş gibi yapılmasını anlamak mümkün değil” sözlerini kullandı.
 
“SEÇİLMİŞ KRALLIK SİSTEMİ”NİN ALTYAPI ÇALIŞMALARI
Temel sorunun “zihniyet sıkıntısı” olduğunu vurgulayan Mehmet Parsak, “Gerek bu tasarıda gerekse Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nda, Cumhurbaşkanına ilgili kurullara üye ataması yetkisi verilmesi ve bu kurumların ilişkili olmadıkları hâlde Cumhurbaşkanına yıllık faaliyet raporu sunması seçilmiş krallık sisteminin âdeta altyapı hazırlıkları durumundadır” ifadeleri ile kurulların tarafsızlığına ilişkin eleştirilerini dile getirdi.
 
“TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR”
Konuşmasında TBMM’nin çalışma şartlarına da değinen Milletvekili Parsak, “İktidarın uzlaşmaya yanaşmayan tutumundan dolayı yüce Meclis verimli çalışamıyor. Bu durumun da yine aynı sinsi amaca yönelik yani seçilmiş krallık sisteminin âdeta psikolojik zeminini oluşturma amacına yönelik olduğu da dikkatlerden kaçmamaktadır. Yüce milletimize ‘Görüyorsunuz, Meclis verimli çalışmıyor, parlamenter sistem artık tıkandı, yeni anayasa ve başkanlık sistemi kaçınılmaz oldu’ mesajı vermeye yönelik bir algı operasyonuyla karşı karşıya olduğumuzu düşünmekteyiz. Ancak, ne yapılırsa yapılsın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Türk Milleti zekidir’ ve bu algı operasyonlarına asla kanmayacaktır” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi