PALA BÜTÜN DAVALARDAN BERAAT ETTİ
Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz PALA ve ekibinin 4 yıldır yaptıkları tüm icraatlar yargıya taşınmıştı. Başkan Pala’ya İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermemiş ancak Emirdağ Belediyesi’nin sorumlu personeline soruşturma açılmıştı. Bunun üzerine Pala “Personelim benden habersiz ve izinsiz hiçbir iş yapamaz.Ortada bir usulsüzlük, yasadışı bir iş varsa tek sorumlu benim” diyerek İçişleri Bakanlığı’na kendini ihbar etmiş ve soruşturulmasına izin istemişti. Bunun üzerine Başkan Pala ve ekibine soruşturma izni verilmiş ve soruşturma bir süredir devam etmekteydi.
Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala ve ekibi 31 Aralık 2012 günü Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davadaki tüm dosyalardan beraat etti. Hiçbir kusurlu uygulamanın bulunmadğıı belirtilirken kararın kesin karar olduğu ve itiraz hakkının yalnızca Pala ve ekibine ait olduğu bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Pala;”Biz emektar çalışma arkadaşlarım ve Emirdağ halkıyla bu soruşturmaların tamamıyla siyasi bir girişim olduğunu biliyorduk.Hamdolsun helâli de haramı da biliriz ayırt ederiz harama el sürmeyiz yeltenmeyiz bile.Öte yandan da yüce Türk Adaletine güvendik ve beyaz gömleklerimizle çıktık bu yola.Bunun bir yıldırma, korkutma, şantaj politikası olduğunu çok iyi biliyorduk.Hamd olsun yanlış hesap Bağdat’tan döner adalet yerini bulur dedik ve oldu.Tertemiz personelimize ve bize bu iftirayı atanlar için ilahi adalet tecelli edecektir.Şükürler olsun bu çıkar, şantaj ve iftira çetesi bir kez daha kaybetti.İyiler bir kez daha kazandı.Durmak yok yola devam” dedi.
Editör: Haber Merkezi