Özkaya’nın Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Toplumun temeli ailedir. Ailenin temeli ise kadın. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına verdiği değer, ona duyduğu saygı ve kendisine verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür.


 

Bizler batı medeniyetinde olduğu gibi bir olaydan etkilenerek kadınımıza değer vermeye başlamadık. İslamlamla şereflenmiş bir ümmet olarak, Peygamber Efendimiz (S.A.V)”Müminlerin iman bakımından en olgunu ve en hayırlısı hanımına karşı en hayırlı olandır” diyerek daima kadın hakları üzerinde titizlikle durmuş ve kadını hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama layık görmüştür.Bizler de, bu yolda, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar kadınları toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın merkezine almış bulunmaktayız.


 

İçinde bulunduğumuz tüm zorlu dönemlerde hiçbir fedekarlıktan kaçınmayarak, evinde, işyerinde ve toplumda saygın bir fert olan kadınlarımız ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri üstlenmiştir.


 

İktidarımız süresince de, kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi, aile bütünlüğünün korunması ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Genç kızlarımızın önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetlerle mücadele ettik. Kadınların siyasal hayata katılması, demokratik mekanizmalara dahil olmaları hususunda önemli adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz.


 

​​Bu duygularla; 8 Mart Dünya Kadınlar gününün başta; Suriye’de, Irak’da, Myanmar’da, Afrika’da, Filistin’de olmak üzere dünyanın her yerinde zulüm ve katliamlarla geçen son kadınlar günü olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyor, hayatımızın her alanını güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanacak hale getiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Editör: Haber Merkezi