Özkaya’dan Babalar Günü Mesajı

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya, Babalar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda:

"Türk toplumunun sevgi, saygı, hoşgörü gibi üstün değerlerle donatılmış bir aile yapısı vardır. Bu yapının temel direği de babadır.

Kuran-ı Kerim’de “Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle.” (Diyanet İşleri Başkanlığı Meali, İsra: 23) buyrularak sevgi ve saygıda kusur etmememiz, onların gönlünü her zaman hoş tutmamız gerektiği emredilir.

Bu anlayışla bin bir emekle yetiştirdikleri değerli evlatlarını vatanımız için feda eden aziz şehitlerimizin babaları ve maddi ve manevi fedakârlıklar göstererek çocuklarına hayatları boyunca destek olan babalarımız sadece bir gün değil, yılın her gününde sevgi ve saygıyla anılmalı gereken ilgi ve hürmet gösterilmelidir.

Ayrıca bu anlamlı günde, babasız büyümek zorunda kalan yetimlerimize sahip çıkılmasının, onların yüzlerinin güldürülmesinin de önemli olduğuna inanıyorum.

Çocuklarını sevgi ile büyüten, tecrübeleri ile onlara her zaman yol gösteren, evlatlarına en iyi yaşam koşullarını sunmak için çabalayan tüm babalarınBabalar Günü’nü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi