Özkal, Kars’ta KEFEK toplantısına katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu  ile Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı arttırma ve bu alanda deneyimlerin paylaşılması amacıyla ortaklaşa gerçekleştirdiği toplantıya katılan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, hem toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaşması hem de kadınların ekonomik yaşama katılması adına bilgi paylaşımı yapıldığını ifade etti.
 
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN WOMEN) ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ortaklığında yürütülen “Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” kapsamında yerel ve ulusal düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda duyarlılığı artırma amacıyla; ‘Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars Bölgesel Bilgi ve Deneyim Paylaşımı ve Farkındalık Arttırma Toplantısı’ düzenledi. Toplantı için ilk olarak Kars’a giden AK Parti Milletvekili Hatice Özkal ve KEFEK Komisyonu ile UN WOMEN heyeti Boğaztepe köyünde incelemelerde bulundu. Türkiye’nin ilk ekolojik müzesi olan ‘peynir müzesi’ ziyaret eden Özkal ile KEFEK ve UN WOMEN heyetleri, Boğatepe Çevre ve Kültür Derneğinde sağlıklı ve doğal ürünler üreten çalışkan Boğatepeli kadınlarla bir araya geldi. Kadınlarla sohbet eden Milletvekili Özkal, bölgesel kalkınma odaklı projelerde kadınlara büyük görev düştüğünü söyledi. Kadınların doğal ve bölgesel kalkınma projelerde hem ülke hem de kendi ekonomilerine katkı sağlayabileceğini hatırlatan Özkal, Boğatepe’de başarıyla uygulanan üretim sisteminin farklı bölgelerdeki kadınlara örnek olabileceğini anlattı.
Boğatepe Ziyaretini’nin ardından Kars il merkezinde gerçekleştirilen ‘Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars Bölgesel Bilgi ve Deneyim Paylaşımı ve Farkındalık Arttırma Toplantısı’ gerçekleştirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AK Parti Afyonkarihasar Milletvekili Hatice Özkal ve KEFEK Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ‘nun yanı sıra Kars Valisi Rahmi Doğan, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Ülke Program Direktörü Fulya Vekiloğlu, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KEFAK üyesi milletvekilleri, UN WOMEN heyeti ile Serhat Kalkınma Ajansı yetkilileri ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantı vesilesiyle yerel sivil toplum kuruluşları, kalkınma ajansları ve yerel yönetim temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarının toplumsal cinsiyet alanındaki çalışmalarıyla ilgili sunum yaptığını aktardı. Sivil toplum kuruluşlarının kadın erkek eşitliği ile ilgili etkinliklerine ilişkin deneyimlerini paylaştığı toplantıda, bu alandaki yapılan faaliyetler ve fırsatların değerlendirildiğini açıklayan Milletvekili Özkal, hükümetin kadın erkek fırsat eşitliğine dair plan ve programlarının etkin şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini arttıracak önerileri aktardıklarını kaydetti.
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin desteğiyle yürütülen ‘Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’nin cinsiyet eşitliği alanında diyalog mekanizmalarını artırmayı hedeflediğini de belirten Milletvekili Hatice Özkal, KEFEK ile yerel aktörler arasındaki bağlantıları güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Projeyle kadınların siyasete daha yoğun ve aktif katılımı konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının politika alanını genişletmeyi hedeflediklerini de vurgulayan Özkal, kadınların siyasette daha aktif yer almasının kadın erkek eşitliğinin sağlanması ile kadınların sesinin daha duyulur olmasını sağlayacağını hatırlattı.
 
Editör: Haber Merkezi