Özkal, “Basınımızın bayramı kutlu olsun”

Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, özgür Türk basınının gücünü 15 Temmuz gecesi tüm dünyanın gördüğünü söyledi. Afyonkarahisar basınının her yönüyle Türkiye’ye örnek olduğunu hatırlatan Milletvekili Özkal, tüm basın mensuplarının bayramını tebrik etti.

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan 24 Temmuz’un her yıl basın bayramı olarak kutlandığını hatırlatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, özgür basının çağdaş bir toplum ve demokrasi için olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Yanlı ve önyargılı Avrupa’nın söylemlerinin aksine Türk basının hem özgür hem de çok güçlü olduğunu kaydeden Milletvekili Hatice Özkal, 15 Temmuz hain darbe girişiminde darbecilerin ilk olarak Türk basınını susturma çabasının bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti. Darbenin önlenmesinde basının büyük bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Özkal, “Sansüre direnerek; 24 Temmuz 1908’de özgürce yayınlanmaya başlayan basın kuruluşlarımız, 15 Temmuz’da da hain ve katil darbecilere direnerek; tüm Türkiye’nin özgürlüğüne önemli bir katkı yapmışlardır. Nasıl sansürün kaldırılışını asla unutmayacaksak, basınımızın kahramanca demokrasi mücadelesini de asla unutmayacağız. Hain darbecilerin ilk saldırdığı yerlerden biri olan TRT’de yaşananlar ve silah zoruyla okutulan hukuksuz korsan bildiri bugün gün gibi hafızalardadır. Darbeye karşı milletimizi birlik ve beraberliğe davet basın kuruluşlarımız çok büyük görev ve sorumluluk üstlenmişlerdir. Cesareti ve dik duruşuyla darbecilere ve onların destekçilerine meydan okuyan Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın haber televizyon kanallarına canlı bağlanması sonrası halkımız sokaklara dökülmüş, hain darbecilere karşı demokrasiyi canı ve kanıyla savunmuştur. Aziz ve kahraman milletimiz; darbeye göğsünü siper ederek, tankların ve kurşunların önüne bedenini koyarken, basınımız da halkımız gibi korkusuz ve kahramanca bir tutum sergilemiştir. TRT’de yayını keserek hain emellerine ulaşamayan terörist darbeciler, basınımızı susturmak için TRT’nin yanı sıra Türksat, Türk Telekom, TRT, CNN Türk, Hürriyet ve Digitürk’e saldırdıklarını hiçbir zaman unutmamalıyız. Batının aksi yöndeki asılsız iddialarına karşın özgür Türk basını, tarihimizin en hain gecesi en zor görevlerden birini başarıyla yerine getirmiş tüm dünyaya sorumlu gazetecilik dersi vermiştir” dedi.

AFYONKARAHİSAR BASINI HER YÖNÜYLE ÖRNEK

Basın mensuplarının kamu görevi üstlenenlerin en yakın çalışma arkadaşları olduğunu söyleyen Milletvekili Hatice Özkal, zaman mevhumu olmaksızın görev yapan basın emekçilerinin çalışma şartlarının her zaman daha iyiye gitmesini hedeflediklerini anlattı. Afyonkarahisar basının da hem kalite olarak hem de güç olarak Türkiye’nin pek çok şehrine örnek olduğunu ifade eden Özkal sözlerini şöyle sürdürdü, “Kamu görevi üstlenenlerin en yakın çalışma arkadaşlarımız olan basın mensuplarımız; gece gündüz, yağmur çamur, yaz kış ve hatta bayram seyran demeden görev yapmaktadırlar. Yoğun tempoda zaman zaman tatil günlerinde bile çalışmak zorunda kalan bizlerle gece geç saatlere kadar mesai harcayan, her yerde bizleri takip ederek sesimiz olan basın mensuplarımızın yaptığı işi sadece bir meslek olarak açıklamak mümkün değildir. Kazandıklarından daha fazla emek harcayan basın mensuplarımızın meslek aşkı, onları yaşadıkları şehir ve ülkeye tutkulu hale getirmektedir. Afyonkarahisar’ı tanıtmak, şehrin sorun ve ihtiyaçlarının önce bizlere sonra hükümetimize ve devletimize iletilmek amacıyla var gücüyle çalışan basın emekçilerimizin çaba ve katkılarına her gün şahit oluyorum. Zor koşullarda görev yapan basın mensuplarımız, aziz milletimizle devletimiz arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Hem gazeteleri ve televizyonları hem de radyoları ve internet medyasıyla Afyonkarahisar basını; hür, güçlü ve çok sesli yayıncılığın önemli bir merkezidir. Kaliteleriyle de pek çok şehre örnek olacak nitelikte olan Afyonkarahisar basınımıza, tüm emekçilerine ve onların ailelerine Afyonkarahisar ve Ülkemiz adına teşekkür ediyorum. Devletimiz ve AK Parti hükümetlerimizin; basınımıza ve basın emekçilerine yönelik destekleri, her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diler, tüm Türk basının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlarım.”

Editör: Haber Merkezi