ÖZELLEŞTİRME SANDIKLI HALKINA SORULDU MU ?
 
Son günlerde Sandıklı Kaplıcalarının özelleştirilmesi ile ilgili basın açıklaması yapan Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özeski "Bu özelleştirmeler yapılırken neden halkımızın rızası alınmıyor. Neden alelacele ihale şartnamesi hazırlanıp Kaplıca sezonunun başladığı zaman ihaleye çıkılıyor" dedi.
Sandıklı halkının yakından ilgilendiren ve halkımızın göz bebeği olan Hüdai Kaplıcamızın apart dairelerinin özelleştirilmesinin halkımıza sorulmadan yapılması etik değildir diyen Özeski "Geçtiğimiz Nisan ayı Belediye Meclis toplantısında gündemde olmadığı halde, toplantı esnasında gündeme alınan özelleştirme, soru işaretleri taşımaktadır.Her konuşmasında şeffaf belediyecilik yaptığının söyleyen Sayın Elibol Sandıklı için bu kadar önemli bir konuyu neden halkımıza sorma ihtiyacı duymadı" dedi.
Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özeski, Sayın Başkanın şu sorulara cevap vermesini istedi.
1-Bu kadar önemli bir konu hem halkımız hem de Belediye meclis üyelerinin önceden bilgilendirilmesi gerekmez miydi?
2- Bu konu tek başınıza alınacak bir karar mıdır?
3- Yangında mal kaçırır gibi Meclis gündeminde olmamasına rağmen toplantı esnasında gündeme alınması ne kadar doğrudur?
4- Bu kiralamadan alınacak olan bedelle ne tür bir yatırım yapacaksınız, yoksa aylardan beri ödenmeyen işçi ve memurun maaşlarına mı gidecek?
5-Özelleştirme yapılırken Sandıklımızın menfaatleri korundu mu? Kiralayacak firma hangi şartlarda kaplıcayı işletecek. Apart daire fiyatları şimdiki gibi vatandaşın rahat kiralayabileceği şekilde mi olacak. Umumi banyolar ve Çamur banyoları fiayatları nasıl belirlenecek t?Temizlik ve hijyen konularına nasıl dikkat edilecek?
6-Daha önceki dönemde otellerin özelleştirilmesi istenildiğinde Belediye meclis üyesi görevi yaparken buradaki personelin durumunu sormuştunuz. Şimdi bu soruyu size soruyoruz. Personelin durumu ne olacak?
7-Eylül 2006 yılı Belediye meclis toplantısında gazetelere yansıyan ''Ticaret Odası Başkanı ve MHP’li Belediye Meclis üyesi İsmail Elibol, Başkan Özpınar’a sordu, “Madem özelleşecekti.3 yıl neden beklendi” diye sormuştunuz. Şimdi aynı soruyu kendisine soruyoruz. 3 yıl neden beklediniz? 10 yıllık kira süresi uzun değil mi? Kaplıca sezonu başladığı bu aylarda neden ihaleye çıkıyorsunuz. Sezonu alarak ihale yapılamaz mıydı?.
8-Muhammen bedel belirlenirken hangi kıstasları alarak belirlediniz?
9-İhaleye girecek firmalardan ne tür belgeler isteyeceksiniz? Turizm alanında faaliyet gösteren firmalar mı ihaleye katılacak, yoksa herkes mi?
"Kaplıcamızın özelleştirilmesi konusundaki bu sorularımıza cevap verirse hem bizler hem de halkımız bilgi sahibi olacaktır. Tekrar söylüyorum bu kadar önemli bir konunun halkımızın rızası alınmadan yapılması halkımıza karşı göstermiş olduğunuz "saygının!” bir ifadesidir" dedi.
Editör: Haber Merkezi