ÖZEL OKULA GİDEN ÖĞRENCİYE DEVLET DESTEĞİ MÜJDESİ
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yönetmelikten özel okula giden öğrenciye devlet desteği müjdesi çıktı.
Eğitim ve öğretim desteği, okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden yaşları 48-66 ay arasında olmak üzere en fazla bir eğitim-öğretim yılı süresince, diğer okullarda ise okulun öğretim süresi kadar verilecek. Nakil yoluyla gelen öğrenciler için ise eğitim ve öğretim desteği süresi okulun kalan öğretim süresinden fazla olamayacak.
Her bir öğrenci için verilecek eğitim öğretim desteği tutarı resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde devlete maliyetinin 1,5 katını geçemeyecek.
Öğrencinin, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanabilmesi için, eylül ayının son iş gününe kadar okula kaydının veya naklinin yapılmış olması gerekecek.
Özel eğitim kurumlarına verilecek eğitim ve öğretim desteği için e-okulda o derslikte en az 12 öğrencinin kayıtlı olması gerekecek.
Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından özel okullara kayıtlarda büyük yoğunluğun yaşanması bekleniyor. Eğitim öğretim desteğinin her sınıf düzeyinde  illere göre belirlenen sayıdaki öğrencilere verilecek olmasından dolayı özel okulu düşünen velilerin biran önce kayıtlarını olarak sisteme bilgilerini işletmesi gerekiyor.
Editör: Haber Merkezi