Öğretmenlere şiddet protesto edildi

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, son iki hafta içinde 8 öğretmenin saldırıya uğradığını bazılarının da saldırı sonucu öldürüldüğünü söyledi.

Afyonkarahisar Ticaret lisesi bahçesinde ir basın açıklaması yapan Çelik, toplanmalarının amacının farklı olduğunu belirterek, ‘’Bu gün burada son derece önemli bir sorunu gündeme taşımak, genelde eğitim çalışanlarını özelde öğretmenleri değersizleştiren, hedef tahtasına oturtan uygulamalara dur demek, meslektaşlarımızın hayatına kasteden saldırıları kınamak ve protesto etmek için toplandık’’ dedi.

Türkiye’de şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini hatırlatan Çelik, her tarafı cennet olan Türkiye’de neredeyse cinnet toplumuna doğru yol alındığını ileri sürdü.

Aklını ve duygularını yönetemeyenlerin şiddeti seçtiklerini belirten Çelik, şöyle dedi:

‘’Gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Hâlbuki şiddetin masumu değil mağduru vardır. Mağdur bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın, bazen çocuktur. Toplumsal sorun haline gelen konularda mutlaka toplumsal tavırlar ve ortak çözümler olmalıdır. Öğretmenlerle ilgili kurduğu bütün cümlelerin, eğitimcilerle arasının daha da açılmasını sağlaması için, insanın özel gayret sarf etmesi gerekir. Buradan bütün yetkilileri uyarıyoruz. Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz.’’

Geride kalan iki hafta içinde 8 öğretmenin darp edilip, yaralanıp, şiddete maruz kaldığını belirten Çelik, ‘’şiddet öğretmene kadar uzandıysa ‘toplumun ayağının altındaki halı kaymak üzeredir’ demek için toplandık. Televizyon dizilerinde öğretmen tiplemeleri ile mesleğin saygınlığını hedef alan maksatlı yayın ve yapımların davetiye çıkardığı tehlikelere işaret etmek için toplandık. Milli Eğitim Bakanı sustuğu için biz konuşmak üzere toplandık.

Bu gün, haftanın ilk günü bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz’’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi