Öğrenciler Vali' ye Çevre ile alakalı sorular sordu
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Mareşal Fevzi Çakmak Orta Okulu’nda okuyan 6. Sınıf öğrencilerinden Sena Güler, Begüm Ecem Kıray ve Damla Nur Aydınalp’i okulda verilen ödevleri kapsamında çevre ve ekoloji hakkında sorularını cevaplamak için makamında kabul etti.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, bizleri makamınıza kabul etmenizden ve göstermiş olduğunuz alakadan dolayı size teşekkür ediyorum diyen Begüm Ecem Kıray, Çevre nedir? Çevre kirliliği nasıl önlenir? Çevre kirliliğinden nasıl korunuruz? Çevre kirliliğinin tüm ülkeler için önemi nedir? Nüfusun çevre kirliliğine etkisi varmıdır? ve Orman yangınlarının önlenmesi için projeler var mı ve mevcut çalışmalar buna yeterlimi? gibi sorular sordu.
Öğrencilerin sorularını titizlikle, açıklayıcı ve aydınlatıcı bir biçimde cevaplayan Vali İrfan Balkanlıoğlu;’’İnsanların ve diğer tüm canlıların yaşamı için hayatımızda önemli bir yer işgal eden çevre, çevrenin korunması için alınabilecek tedbirler ve çevre sorunlarına karşı yapılması gerekenler hakkındaki ödevinizi çok anlamlı buldum. Sizlerin bu gibi önemli bir konu hakkında bilgi sahibi olma isteğiniz beni mutlu etti. Geleceğin büyükleri olarak sizlerin bilinçli yetişmesi, duyarlı ve sorumluk sahibi birer bireyler olmanız bizler için çok önemli. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Öğrenciliğiniz ve tüm hayatınız boyunca başarılı çalışmalar yapmanızı diliyor, vatana, millete faydalı bireyler olmanızı temenni ediyorum’’dedi.
Editör: Haber Merkezi