NAZLI BEBEK, TABURCU EDİLDİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde doğan ve doğuştan bağırsaklarında tıkanıklık ve kısalık olan kız bebek, 9.5 ay hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
Hastanın operasyonları Doç. Dr. Didem Baskın Embleton, Yrd. Doç. Dr. Afra Karavelioğlu, Arş. Gör. Dr. Ahmet Ali Tuncer, Arş. Gör. Dr. Serdar Mıngır ve Arş. Gör. Dr. Altınay Bayraktaroğlu tarafından gerçekleştirildi.
9,5 ay boyunca AKÜ Hastanesi'nde bakımı ve tedavisi yapılan ve tüm hastane personelinin üzerine titrediği bebeğe büyümesi çok yavaş olacağı için doktorları tarafından "Nazlı" ismi verildi. Babasını hiç görmeyen Nazlı bebeğin ağzından çıkan ilk sözcük 'baba' oldu. Hastalığının zor kısmını atlatan nazlı bebek taburculuğu sırasında bütün çocuk cerrahisi ekibini gözyaşına boğdu.
Çocuk Cerrahisi A.D Başkanı Doç. Dr. Didem Baskın Embleton yaptığı açıklamada "Kısa bağırsak diye adlandırılan hastalıkta bebeklerin ince bağırsakları kısadır ve bu hastalar sağlıklı bebekler gibi beslenemezler. Hastanın bağırsak boyu belli bir uzunluğa ulaşıp normal gıdaları tolere edebilinceye kadar çok özel bir bakım gerektirir. Nazlı bebek de yaşamının ikinci gününden itibaren 9 operasyon geçirdi. Nazlı bebeğin yaşama şansı çok azdı. Bütün çocuk cerrahisi ekibi ve servis hemşireleri, sekreteri, temizlik personeli, hatta hastanedeki herkes, Nazlı için seferber oldu. Gerekli ilaçları, mamaları, giysileri, hatta yatağı, oyuncakları onu sevenler tarafından sağlandı. Annesi başında kalamadığı için gece-gündüz hekim ve hemşireler tarafından bakıldı. İki buçuk kilo doğan Nazlı, taburcu olurken yedi kiloya ulaşmıştı. Herkes onun annesi-babası olduğu için içimiz titreyerek annesine emanet ettik. Nazlı'yı izlemeye devam edeceğiz" dedi.
Editör: Haber Merkezi