“Mübarek Kurban Bayramını Gönülden Tebrik Ediyorum”

Kurban Bayramı’nın kalplerimize huzur, ülkemize esenlik, Dünyamıza barış getirmesi diliyor, bütün hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramını gönülden tebrik ediyorum.

Kurban Bayramı, Yüce Rabbimizin biz kullarına sevinç ve mutluluk kaynağı olarak hediye ettiği benzersiz zaman dilimlerinden biridir. Bu müstesna zaman dilimine ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

Bayramlar, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve rahmet günleridir. Kurban; Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olmak demektir.

Bayramda Yaşlılarımız, Akraba, Eş ve Dostlarımızı Aramalıyız…

Malum olduğu üzere bütün Dünya Covid-19 sebebiyle bir salgınla karşı karşıyadır.
Bu sebeple bu bayram yakınlarımızla, sevdiklerimizle çok fazla toplu alanlarda bir araya gelmemeliyiz. Ama onları aramalı, özellikle büyüklerimizi arayıp gönüllerini hoş etmeliyiz.

Bu kutlu zaman dilimlerini fırsat bilmeliyiz. Ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hemhal olmalı, sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız.

Kurban Bayramı, Milletimiz ve Bütün İslam Âleminin Birliğine Vesile Olsun…

Milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde, kurban ve bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren büyük bir nimet ve ibadettir.

Bayramlar bütün insanlığın sevinci olursa anlam kazanır. Dolayısıyla, bugün, açlık, yoksulluk, zulüm ve şiddet sarmalında kuşatılan dünyanın felaha kavuşması ve insanlığın hep beraber bayramı yaşaması için çalışmak ve dua etmek çok önemlidir.

Afyonkarahisar Valiliğimce 2020 Yılı “Afyonkarahisar Sevgi Yılı” olarak ilan edilmiştir. Sevgi Yılı çalışmaları çerçevesinde toplumsal huzurun ve kardeşlik duygularının gelişmesi ve pekişmesi, komşuluk ilişkileri, akrabalık bağları ve aile bireyleri arasındaki iletişime olumlu yönde katkı sağlanması hedeflenmektedir. Kurban Bayramı’nın bu bağlarımızı güçlendirmesini temenni ediyorum.

Tabi özellikle bayram öncesi ve bayram sonrası yolculuklar sırasında trafik kurallarına mutlaka riayet etmeliyiz. Yine covid-19 sebebiyle temizlik, maske ve mesafe esaslarına uymak büyük önem arz etmektedir. Yapacağımız dikkatsizlikler bayram sevincimizi hüzne çevirmesin.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı gönülden tebrik ediyor; bu bayramın, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Prof. Dr. Veysel EROĞLU

Editör: Haber Merkezi