Mısırlıoğlu: “Vatandaş zamların altında ezildi, cebindeki para pul oldu.”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında yaptığı konuşmada:

Değerli arkadaşlar, biliyorsunuz partimiz yoğun bir kongre sürecinden geçiyor.

İlçelerimizde kongrelerimizi başlattık. Yolumuza Cumhuriyetin gereği olan demokratik adımlarla ilerliyoruz. Evciler, Bayat, Sandıklı, Bolvadin, Başmakçı, Hocalar, İscehisar, Emirdağ, Dazkırı ve Sultandağı’nda kongrelerimizi gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz günlerde partimiz için bir birlik beraberlik toplantısı gerçekleştirdik. Orada da söyledim. Genel Başkanımız gece gündüz çalışırken biz evlerimizde uyuyamayız.

Toplumun her kesimine ulaşacak, onlarla kucaklaşacağız. Tüm ilçe teşkilatlarımızda da bu bilincin hakim olması gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde, hoş görülü bir şekilde geçirdiğimiz bu süreç için ben sizlerin önünde dava arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Bu birlik beraberlik, bu omuz omuza yürüyüş, bu alçakgönüllülük bizi iktidara götürecek biliyoruz. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.

Dün aldığımız bir haber, bize ‘çok şükür’ dedirtti. Uzun süredir gündeme getirdiğimiz eğitimdeki başarısızlığı görmezden gelen İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Metin Yalçın nihayet görevden alındı.

Çocuklarımızın sorunlarına kulak asmayan, her geçen gün geriye giden eğitim seviyesini umursamayan, arkasındaki gücün kimler olduğu merak konusu olan İl Milli Eğitim Müdürü, kendi iradesi ile gitmeyince görevden alındı.

Bunca başarısızlığa rağmen onuruyla gitmesini beklerdik ama görevden alınmayı bekledi kendisi. İlimize Gümüşhane’den atanan yeni İl Müdürümüze başarılar diliyoruz.

Umarım bu kötü gidişatın önüne geçer de geleceğimizin teminatı gençlerimizi, çocuklarımızı aydınlık yarınlara güvenle, huzurla hazırlar. Yeni görevlendirmenin memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Umarım Gümüşhane ilimizde yakaladığı başarıyı ilimizde de yakalar ve bizde kendisini kutlarız…

Her hafta Afyonkarahisar Belediyesi ile ilgili mutlaka bir konumuz oluyor…

Vatandaşlarımızın mağduriyetine göz yumamıyoruz. Kulak tıkayamıyoruz. Görmezden gelemiyoruz. Çünkü biliyorum ki biz cesurlar dışında hiç kimse bu cesareti gösteremez.

AKP’nin en üst kademelerinde olduğu gibi Sayın Zeybek’te de eleştiriye tahammül yok çünkü.

Afyonkarahisar Belediyesi, hem çalışmıyor hem de zam üstüne zam yaparak vatandaşın cebine elini uzatıyor. Daha önce de gündeme getirmiştik yolların, caddelerin durumunu, yarım kalan işleri, yap boz tahtasına çevrilen projeleri…

Vatandaşın parası sokaklarda, yol yapım çalışmalarında nasıl boşa harcanıyor göstermiştik. Belediyemizin sosyal tesislerindeki fahiş fiyatlara da dikkat çekmiştik. Afyonkarahisar Belediyesi şimdi de suya ve ulaşıma zam yapmış. Su tarifelerine %30-40 bandında, belediye işletmelerindeki fiyatlara %10 bandında ve halk otobüslerine %20-25 oranında zam yapılması kararlaştırılmış.

Yeni karar, Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlayacakmış. Birileri kendi ceplerini doldururken vatandaşın ezilmesi bunların hiç umrunda değil. Resmen vatandaşın üstüne basa basa yükselmeye çalışıyorlar. AKP zihniyeti vatandaşı yiyecek ekmeğe muhtaç bırakmıştı şimdi suyu da alıyor elinden…

El insaf be kardeşim, bu kadar vicdansızlık olur mu? Sizin düşünmeniz lazım; ‘bu ülkenin ekonomisini bu hale biz getirdik, vatandaşı en az zararla bu süreçten çıkaralım’ demeniz, yoksullukla mücadele eden vatandaşa sahip çıkmanız lazım.

Vatandaş zamların altında ezildi, cebindeki para pul oldu. Siz gösterişli hayatınızdan zerre taviz vermeden, utanmadan, hala vatandaşın sırtından daha fazla para kazanma derdindesiniz. Hatta zor durumda olan vatandaşına el uzatmaya çalışan muhtarlara da “aciz” diyecek kadar hadsizsiniz…

Arkasına aldığı AKP’ye güvenip de meclise kafa tutan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ne yazık ki gündemden düşmüyor… Bu kez de köylerde devletimizi temsil eden muhtarlarımıza, “aciz” demiş genel sekreter…

Sırtınızı iktidar partisine yaslayıp da bu ülkenin tüm değerlerini ayaklar altına almaya kalkan ve asıl aciz olan sizsiniz! Acizsiniz çünkü bir ağırlığınız yok. Acizsiniz çünkü oturduğunuz koltuğa, temsil ettiğiniz makama saygınız yok çünkü buralara iş yaptığınız için değil itaat ettiğiniz için getirildiniz.

En önemlisi de ne biliyor musunuz? Acizsiniz çünkü kendinize saygınız yok! Kimse benim memleketimde muhtarlarımıza aciz diyemez. Onlar seçilmiş kişilerdir, vatandaş ve devlet arasında en sağlam köprülerdir. Genel sekreter derhal bu densiz açıklama yüzünden muhtarlardan özür dilemelidir.

İl Genel Meclisi ve sırtını yasladığı AKP temsilcileri bu adamın arkasını toplamaktan yoruldu artık. Biz de gözümüzün önünde genel sekreteri haklı çıkarma çabalarını izlemekten bıktık usandık.

İGM Başkanı Sayın Burhanettin Çoban, kim bilir kaçıncı kez bu adamın arkasını topluyor, hadsiz açıklamalarını yumuşatmaya çalışıyor.

Genel Sekreter ortaya ne zaman skandal bir söylem atsa, ortadan kayboluyor, ortalığı yatıştırmak Sayın Çoban’a kalıyor.

Belediye Başkanı Zeybek, fiyaskoyla sonuçlanan projelerine kılıf uydurmaya çalışıyor ama nafile… Milyonlarca lira harcanıp yine yarım bırakılan, yapılır yapılmaz bozulan, kısacası fiyasko ile sonuçlanan bisiklet yolu için, bozulan yerleri tamir edeceğiz demiş. Bu kadar fazla para harcanan bir yol neden yapılır yapılmaz bozuldu onu açıkla Sayın Zeybek!

Yapımında ayrı para, tamirinde ayrı para harcıyorsunuz. Bir kere de hatanızı kabul edip vatandaştan özür dileyin, yapılan hatayı şöyle telafi edeceğiz, belediyemiz zarara uğramayacak, vatandaşın parası çöpe gitmeyecek deyin…

Geceleri başınızı yastığa nasıl rahat koyuyorsunuz merak ediyorum doğrusu… Bakın şimdi sizlere Belediye Başkanı Zeybek’in bir cümlesini olduğu gibi aktaracağım: ‘Ne hikmetse Uydukent’te bizim yağmur suyu hattı yoktu.’ Demiş Sayın Zeybek… Ne hikmetse ne demek? Yıllardır süregelen bir sorunun kaynağından yeni mi haberdar oldunuz? Yıllardır yönettiğiniz şehrin sokaklarıyla yeni mi tanışıyorsunuz?

Biz şaşkınlıkla takip ediyoruz sözlerinizi, pes diyoruz Sayın Zeybek, pes doğrusu…

Bisiklet yolu, yağmur suyu derken şehrin tam ortasında çarşı diyebileceğimiz bir noktada bulunan Milli Birlik Caddesi’ne değinmeden geçemeyeceğim. Mecidiye olarak da bildiğimiz cadde köstebek yuvası gibi… Belediye olarak yaptığınız işler sizin imzanızdır. Hadi vatandaşı hiç önemsemiyorsunuz, temsil ettiğiniz makama da mı saygınız yok? Sadece ve sadece 1 kilometrelik bir yoldan bahsediyoruz. Milli Birlik Caddesi 1 km’lik yol ama patates tarlası gibi…

Bir kentin vitrini sayılabilecek noktalarında bile bu kadar özensiz, vurdumduymaz davranabilen bir belediye, seçim geldiğinde hangi yüzle oy isteyecek?

Ne yüzle çıkacaksınız vatandaşın karşısına? AKP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Olucak Mahallesi’ni ziyaret etmiş ve ‘Sahada bir sıkıntı görmüyoruz hatta biz moral bulmak için sahaya çıkıyoruz’ demiş.

Eğer siz mağdur ettiğiniz vatandaşlardan moral buluyorsanız, yüzsüzsünüz demektir Sayın Başkan. Bunun başka bir açıklaması olamaz… Sahada bir sıkıntı görmüyoruz diyemezsiniz. Vatandaşı bu kadar görmezden gelemezsiniz. Artık yanlışa yanlış, doğruya doğru demeyi öğrenmelisiniz.

  1. ders çıkarmayı, özeleştiri yapmayı öğrenmelisiniz.

Yol çalışmalarından bahsetmişken 7 senedir 5 km’lik yolu bitiremeyen AKP hükümeti 4 cana mal oldu geçen hafta.

Eski bakan şimdiki Milletvekili Eroğlu’nun memleketi olan Şuhut yolunda 7 senedir bitmeyen bir yol çalışması var. Biz bıktık artık bitmeyen işlerden bahsetmekten. Ancak geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazada 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Üstelik birisi izne gelen bir Mehmetçikti.

Şimdi bunun adı ihmal mi, kaza mı, kader mi, tedbirsizlik mi bilmiyorum. Adını siz koyun…

Ama buna sebep olanlar vicdanen rahat mı çok merak ediyorum. 5 km’lik bir yol çalışması 7 senede nasıl bitirilemez? Daha kaç can yanması lazım? Kaç eve ateş düşmesi lazım? Hiç mi ders almıyorsunuz bu yaşananlardan? Birileri para kazanacak bazı şirketler rant sağlayacak diye canlarımız yitip gidiyor, sizin hiç umurunuzda değil.

Yıllardır bir yol çalışmasını bitiremeyenler ‘biz sahada sorun görmüyoruz’ diyor. Yazıklar olsun size!

Tedbirsizlik, iş bilmezlik bizim belediyemizden sorulur… Biliyorsunuz çarşının göbeğindeki eski Halkbank binasının yıkımı yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde üstelik hiçbir tedbir alınmadan yapıldı. İş makineleri çalışırken yol yaya ve araç trafiğine kapatılmadı ve ne yazık ki facianın eşiğinden dönüldü. İnsan hayatının ne kadar ucuz olduğunu gösteren bir örnek daha işte size… çarşının tam ortasında koskoca binayı yıkıyorsunuz, trafiği durdurmayı bir kenara bırakın, alana emniyet şeridi bile çekmiyorsunuz. Vatandaşların gözleri önünde molozlar caddeye yağdı.

Allah korusun her an birisi yaralanabilirdi. Şikayetler gelmese yine önlem alınmayacaktı. Ne günlere kaldık, belediyenin yapması gerekeni vatandaş söyler oldu…

Vatandaşımızı ne kadar önemsediğiniz ortada, oy isterken hangi maskenizi takarsanız takın vatandaş artık kanmayacak size. Bugün canını hiçe saydığınız bu asil millet, seçim günü geldiğinde size en ağır cezayı verecektir.

Vatandaş can derdindeyken AKP’nin gündemi her zaman farklı oldu.

Geçim derdine düşen milletimizi görmezden gelip gününü gün etmeye devam eden AKP’nin Gençlik Kolları Başkanı cadılar bayramı kutlamış. Evet aziz hemşerilerim yanlış duymadınız. AKP’nin Gençlik Kolları Başkanı, iş yerinde bir parti vererek cadılar bayramını kutlamış. Bunlarda edep haya kalmamış.

Kılıktan kılığa giren bu AKP zihniyeti bize örfümüzü adetimizi, milli ve manevi değerlerimizi unutturmaya çalışıyor. Ama biz Türk Milleti ve Türk Milliyetçileri olarak bu kokuşmuş zihniyete geçit vermeyeceğiz. En gür sesimizle yanlışa ‘dur’ diyeceğiz.

Millet ittifakına asılsız suçlamalarla çamur atmaya çalışanlar, HDP’yi ziyaret ederek onlarla fikir alışverişinde bulunmuşlar.

Kendilerinden başka bir siyasi parti HDP ile yan yana gelse hemen terör damgası vurmaya alıştılar. Sorarım size; kendileri şimdi terörist mi oldular? AKP bu ziyaretle terör faaliyeti mi yürütüyor? Onlarla masaya oturan kimmiş vatandaşımız görüyor

Allah sizi ıslah etsin, size vicdan versin. Size sağ duyu, akıl fikir ihsan eylesin. Başka diyecek sözümüz yok!

MHP İl Başkanı ‘Afyon’un köylerinde 6’lı masanın gerçek yüzünü anlatacağız’ demiş. 6’lı masada bulunanlar çok açık ve net bir şekilde belli.

Bizim masamızda vatanını milletini sevmeyen kimseye yer yok. Asıl sizin gerçek yüzünüz hangisi?

Siz kendi ülkünüze, davanıza, dava arkadaşlarınıza, ülküdaşlarınıza bile ihanet ettiniz! Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in mirasını heba ettiniz. Atatürk’e ve silah arkadaşlarına saygısızlık edenlerle kol kola girdiniz.

‘Ne mutlu Türk’üm Diyene’ sözünden rahatsız olup andımızı bile yasaklayanlara kendinizi teslim ettiniz.

Nerede sizin Milliyetçiliğiniz? Afyon’un köylerine giderseniz onlara ekonomiden bahsedin.

Tarımsal faaliyetlerden, hayvancılıktan bahsedin. Mazot, gübre, tohum fiyatlarından söz açın bakalım.

Hangi sıfatla gidip ne anlatacaksınız? Himayesine girdiğiniz AKP’den başka anlatacak neyiniz var? Artık Türk siyasetinde aspirin kadar bile tesiriniz yok sizin. Varlığınızla yokluğunuz bir. Sözü fazla uzatmayacağım arkadaşlar, davasını satan adama daha ne denir?

Editör: Haber Merkezi