Milli karatecimiz destek bekliyor.
 21-25 Kasım 2012 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan Büyükler Dünya Karate Şampiyonası katılan Afyonkarahisar’lı Milli Sporcumuz Mehmet Yakan ve antrenörü Mehmet Güngel Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Geçen yıl Dünya Gençler Şampiyonu olan Milli karatecimiz, 6-9 Şubat 2013 tarihinde Konya’da yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonasına katılacak olan Mehmet Yakan’ın antrenörü Mehmet Güngel tarafından Vali Balkanlıoğlu’na bilgiler verildi.
Ziyarette konuşan Güngel;’’Başarılarla dolu bir spor yaşantısı bulunan Mehmet Yakan başta Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası ve Balkan Şampiyonası olmak üzere katıldığı birçok turnuvada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek ülkemize madalyalarla döndü. Bu durum bizlerin göğsünü kabartıyor ve çok mutlu ediyor. Mehmet Yakan bu defa 6-9 Şubat 2013 tarihinde Konya’da yapılacak olan Avrupa Gençler Şampiyonasına katılacak, bu yüzden siz devlet büyüklerimizden ve tüm Afyonkarahisar’lılardan destek bekliyoruz dedi.
Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Balkanlıoğlu;’’Geçen yıl Malezya’da yapılan Dünya Gençler Karate Şampiyonası’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran milli sporcumuz Mehmet Yakan, Türkiye’de elde ettiği 12 şampiyonluğun bir kısmını 4 kez üst üste elde etmiş. Dünya şampiyonluğu var, Japonya’yı yenmek suretiyle, uzak doğu sporlarının menşei olan Japonya’nın sporcusunu yenerek dünya şampiyonu oldu. Antrenör Mehmet Güngel’i tebrik ediyorum. Afyonkarahisar’ın adını duyuracak şampiyon sporcular yetiştiriyor kendisine teşekkür ediyorum. Bu sporcularımıza Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin sahip çıkması gerekir. Malum ‘marifet iltifata tabidir.’ Sporcularımız, Afyonkarahisar’lılardan destek isterlerse en azından manevi olarak arkalarında olacaklarını biliyorum. Bizde Valilik makamı olarak gereken desteği vereceğiz, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.
Editör: Haber Merkezi