Milletvekili Taytak, Bakan Karaismailoğlu’na talepleri iletti

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşerek ilimizle ilgili talep ve istekleri iletti. Milletvekili Taytak, Bakan Karaismailoğlu’na, Afyonkarahisar’a Karayolları Bölge Müdürlüğü kurulması talebini, Köroğlu mevkisine yapılması planlanan tünelin ihalesinin yapılıp bitirilmesi ve yarım kalan bölünmüş yolların tamamlanması konularını dosya halinde sundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Afyonkarahisar’daki programına katılmak üzere ilimize gelen MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Şimşek eşlik etti. Bakan Karaismailoğlu’nu, askeri havalanında Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Cumhur İttifakı Milletvekilleri Veysel Eroğlu, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Uluçay, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve daire müdürleri karşıladı.

Milletvekili Taytak, Bakan Karaismailoğlu’na talepleri iletti

Bakan Karaismailoğlu ilk olarak Vali Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret etti. Valilik ziyareti esnasında Cumhur İttifakı Milletvekilleri Bakan Karaismailoğlu’na ilimiz ile ilgili taleplerini ilettiler. MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ise Bakan Karaismailoğlu’na, Afyonkarahisar’a Karayolları Bölge Müdürlüğü kurulması talebini, Köroğlu mevkisine yapılması planlanan tünelin ihalesinin yapılıp bitirilmesi ve yarım kalan bölünmüş yolların tamamlanması konularını dosya halinde sundu

Bakan Karaismailoğlu, Başkan Zeybek’i ziyaret etti

Valilik ziyareti sonrası Bakan Karaismailoğlu ve il protokolü Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, seçim öncesi vaatlerinden olan AFRAY projesi ve diğer projeler ile ilgili Bakan Karaismailoğlu’dan destek istedi. Bakan Karaismailoğlu daha sonra AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarete MHP Milletvekili Mehmet Taytak ve MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’da katıldı. Ziyaret sonunda Milletvekili Taytak, Bakan Karaismailoğlu ile vedalaşarak MHP Afyonkarahisar il başkanlığını ziyaret etti. Milletvekili Taytak daha sonra Ankara’ya döndü

“AFYONKARAHİSAR’A KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULMALI”

Milletvekili Taytak, ziyaretler sırasında Afyonkarahisar ile ilgili talepleri Bakan Karaismailoğlu’na iletti. Afyonkarahisar’ın, Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından birisi olduğunu söyleyen Taytak, Bakan Karaismailoğlu’na, Afyonkarahisar’a Karayolları Bölge Müdürlüğünün kurulması talebini iletti. Taytak, “12 Eylül Askeri darbesinden önce Afyonkarahisar’a bir Bölge Müdürlüğü kurulmuştu. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü. Ama Kenan Evren bunu lağvetmişti. Afyonkarahisar, Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından birisidir. Doğu-Batı ile Kuzey-Güney ile Afyon’dan geçerek buluşabiliyor. Hem Karayolu, hem Tren yollarının birleştiği yer Afyonkarahisar’dır. Karayollarının İlimizde 1027 kilometre sorumluluk alanı bulunuyor. İlimiz sınırları içerisindeki 1027 kilometrelik yol ağı iki Bölge Müdürlüğünün sorumluluğundadır. Antalya, Konya ve İzmir Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanı ilimiz sınırındaki karayolu ağıdır. Neden Karayolları Afyon Bölge Müdürlüğü olmasın ki?” dedi.

KÖROĞLU’NDAKİ TÜNELİN İHALESİNİN YAPILIP BİTİRİLMESİ

Afyon – Ankara karayolu geçişinde bulunan Köroğlu mevkiindeki güzergah ile ilgili sıkıntıyı da ileten Milletvekili Taytak, “ Daha önce Afyon – İzmir karayolu 10. km’de bulunan halk arasında Özdilek rampası olarak adlandırılan yolda Karayollarımızın yapmış olduğu yeni yol ve tünel çalışmaları ile virajlar kaldırılmış, her yıl kış aylarında meydana gelen kazalarında önüne geçilmiş idi. Aynı şekilde Afyon – Ankara karayolu Köroğlu mevkiindeki sıkıntı, projesi tamamlanmış olan tünelin ihale edilip bitirilmesi ile giderilmiş olacaktır”

BÖLÜNMÜŞ YOLLARIN TAMAMLANMASI

Yarım kalan ve önem arz eden bölünmüş yolların tamamlanması konusunu da gündeme getiren Milletvekili Taytak, “Emirdağ – Çay yolu ilçelerimiz arası bölünmüş yol çalışması, Emirdağ – Bolvadin arası bölünmüş yol çalışması, Afyonkarahisar – Şuhut yolu bölünmüş yol çalışmaları bulunmaktadır”

Editör: Haber Merkezi