MHP Lideri Devlet Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması: Biz seçime hazırız

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kızılcahamam kampında konuşan Genel Başkan Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine hem fikren, hem siyaseten, hem de heves ve heyecan bakımında tam manasıyla hazırdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli Kızılcahamam'da düzenlenen kamp öncesi Ülkücü Şehitler Anıtını ve Kızılcahamam Şehitler Ağacını ziyaret etti. MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın katıldığı programda ülkücü şehitlerin anısına karanfil bıraktılar.

“MHP, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine tam manasıyla hazırdır”

Kızılcahamam’da 2 gün boyunca gerçekleşen kampta Divan üyeleri tarafından genel seçimlerle ve iç ve dış gündemle ekonomiyle ilgili sunum yapıldı. Milletvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri gerçekleşen kampın son gününde konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, “İki gün süresince iç ve dış siyasi gelişmeler titizlikle ele alınmıştır. Özellikle 2023 seçimleriyle ilgili hazırlıklarımızın yanı sıra bugüne kadar yapılan siyasi faaliyetlerimiz tüm boyutlarıyla değerlendirilmiştir. Burada yapılan toplantılarımızın sonuç hükmü şudur: Milliyetçi Hareket Partisi Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine hem fikren, hem siyaseten, hem de heves ve heyecan bakımında tam manasıyla hazırdır. Milliyetçi Hareket Partisi güçlü ve dirayetli teşkilat yapısıyla, donanımlı ve yetişmiş kadrosuyla, ilkeli ve tutarlı çizgisiyle, sabırlı ve sağduyulu tutumuyla, birliğini ve beraberliğini çelikleştirmiş inançlı dava insanlarıyla her meseleye hakim, her mücadeleye hazırlıklı, her müşkülata da dayanıklıdır. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, yorulmayacağız, yoldan çıkmayacağız, adım adım 2023 hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Cumhur İttifakı Türkiye’dir. Cumhur İttifakı Türk milletinin özü ve özgüvenidir. Cumhur İttifak istiklalin kilidi, istikbalin kaderidir. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle, nefretiyle fitnesiyle, şirkiyle şiddetiyle üzerimize gelse de duruşumuzdan milim de olsa taviz vermeyeceğiz. Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü muhteşem bir istikbalin anahtarı olacaktır, inancımız ve gayemiz de budur”

“Türkiye muazzam bir çıkış ivmesi yakalamıştır”

Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü önümüzdeki yeni yüzyılın başarı müjdesidir” diyen Genel Başkan Bahçeli, “Bu müjdenin tecessüm ve temerküz etmiş hali de Türk ve Türkiye Yüzyılıdır. 2023 seçimlerinde, Türk milletinin varlığı, birliği, bekası ve belaların üstesinden nasıl geldiği sınanacaktır. Tüm dünya adeta nefesini tutmuş 2023 seçimlerine kilitlenmiştir. Çünkü uyanan ve ayağa kalkan devin ayak sesleri zalimleri, onların taşeronlarını, iç işgal cephesinde toplanan kifayetsiz muhterisleri ziyadesiyle ürkütmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye’miz gücüne güç katmış, siyasal ve toplumsal huzuru teyit ve temin etmiştir. Hükümet krizleri, siyasi kavgalar, ilkesiz koltuk pazarlıkları, ilkel makam paylaşımları son bulmuştur. Koalisyonlar devri kapanmış, eser ve hizmet döneminin kapıları ardına kadar açılmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Parlamenter Sistemin bütün arızalarını, bütün aksaklıklarını, bütün anormalliklerini isabetle ve demokratik iradeyle telafi etmiştir. Devlet-siyaset dengesi kurulmuş, kuvvetler ayrımı netleşmiş, davul kimin boynunda ise tokmak da onun eline verilmiştir. Böylelikle devletteki yetki çatışması, güç karmaşası, çapsız ve çarpık tartışmalar sona ermiş; uyum, denge, işbirliği, anlayış, dayanışma, diyalog, ortak amaçlar doğrultusunda fikir ve görüş birliği dönemi başlamış, hamd olsun çok başarılı sonuçlar ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin maruz kaldığı her türlü iç ve dış mahreçli sorunlar hamulesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğrudan ürünü olan siyasal istikrar marifetiyle çözüme kavuşmuş ya da direnç sergilenmiştir. Yönetim hayatımızda yapılan muazzam reformla milli hedeflerimiz canlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin birinci beş yılı göz kamaştırıcı gelişmelere, göğüs kabartan icraat ve ilerleyişlere sahne olmuştur. Türkiye muazzam bir çıkış ivmesi yakalamıştır”

“Hep birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında tek yumruk olalım”

Kızılcahamam’dan 6’lı masaya bir çağrıda bulunan Bahçeli, “Sözlerime kulak vermelerini tavsiye ve tembih ediyorum. Cumhurbaşkanı adayı konusu aranızdaki ufunetli ve uçurum temelli bir açmazdır. Ne siz meşgul olun, ne de milletimizi meşgul edin. Anlaşılan bu yükün altından kalkamayacaksınız. Gelin vazgeçin bu sevdadan. Gelin siz de Türkiye’ye destek verin, Türk milletinin sesini dinleyin. Dünyaya Türk ve Türkiye mucizesini hep birlikte gösterelim. Milletvekili Genel Seçimine her zaman olduğu gibi adaylarınızı göstererek girin ve TBMM’de milletin tercih ve seçimiyle kazandığınız kadar sandalyeyle temsil görevini üstlenin. Ancak Cumhurbaşkanı adayı konusunda hep birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında tek yumruk olalım, onu sahiplenelim, yeni bir sayfa açalım. Cumhuriyet’in yeni yüzyılına Türk milletinin gücünü ve kudretini birlikte taşıyalım. Gelin bu şerefe siz de ortak olun. Ey CHP, ey İYİ Parti, ey diğer altılı masa mensubu parti başkanları kazanamayacağınız ve hazır olmadığınız demokratik bir müsabakaya girmekten henüz vakit varken dönün, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında el ele verelim, güç birliği yapalım, bu başarının mükafatı da sizde olsun. 29 Ekim 1923; milli birliğin, milli şuurun, kökeni, mezhebi, yöresi, anasının dili ne olursa olsun tüm millet evlatlarının eseriydi. 29 Ekim 2023’te neden aynısı olmasın? Niye yeni bir Türk destanına omuz vermeyelim? Haydi buyurun, zaman kucaklaşma ve birlikte hareket etme zamanıdır. Zaman farklılıkları zenginliğimiz ve çoğulculuğumuz görme zamanıdır. Altılı masa 10 defa toplandı, bir arpa boyu mesafe alamadı. Her şey meydanda, kervanları gitmiyor, siyasetleri yürümüyor. Türkiye’nin Lider Ülke mertebesine yükselmesinde hepinizin eşit payı olsun. Şahsım adına, bunların hepsini al bayrağın altında toplanmaya, Türk ve Türkiye Yüzyılında buluşmaya, hep birlikte çeliğe su vermeye, demiri tavında dövmeye davet ediyorum”

Editör: Haber Merkezi