MHP İl Başkanlığı sordu; “112 Acil Sağlık’ta neler oluyor”

Afyonkarahisar MHP İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada;

“Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nün 112 acil Sağlık Hizmetleri bölümünde ambulanslarla ilgili tıbbi sarf malzemelerin temininde çeşitli duyumlar alınmıştır Bu duyumlar Ocak 2017 ile bugüne kadar tıbbi sarf malzemelerin sürekli olarak tek firmadan alındığıdır. Hatta ilgili firma ile bu sarf malzemelerin temini ile ilgili görevliler arasında çıkar ilişkisi olabileceği duyumları da kulağımıza gelmektedir ambulanslar için gerekli olan bir tıbbi sarf malzemeler doğrudan temin yoluyla sürekli olarak sadece tek firmadan alınmakta olduğu Hatta bu firmadan malzemeler telefon veya sözlü sipariş yoluyla verilmekte ve malzemelerin tesliminden sonra usule aykırı bir şekilde eski tarihli geriye dönük olarak evraklar prosedüre uydurularak tamamlandığı iddia edilmektedir. Her ne kadar bu sarf malzemelerin doğrudan temin yoluyla temin edilmesi kanuna uygun gibi gözüksede en az 1 yıldır sürekli aynı firmadan malzeme alınması firma ile yetkililer arasında çıkar ilişkisi olduğu iddialarını kuvvetlendirmektedir konuyla ilgili il Sağlık Müdürlüğü ve yetkililerin olaya duyarlı davranarak her ne kadar iddia olsa bile iddiaların doğru veya yanlış olduğu hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir şeffaf ve objektif olarak insanların ödediği vergilerin nerelere harcandığı bu olayın aydınlatılması için Afyonkarahisar halkının bilmeye hakkı vardır. Şimdi yetkililere soruyoruz? Alınan malzemeler doğrudan temin yoluyla alınmış ise diğer firmalardan teklif alınmış mıdır? Eğer alınmışsa bunların belgeleri var mıdır?

Hafta sonu Afjet Afyonspor-Bucaspor maçına Mhp Afyon İl Başkanlığı olarak bir heyetle katıldık. Afjet Afyonspor kulübü başkanı sayın Ali Rıza Gürakar beye, yönetim kurulu ve teknik heyetine göstermiş oldukları misafirperverlik için çok teşekkür ediyor, başarılarının devamı diliyoruz.

Maçtan sonra Bucaspor taraftarının stat içinde koltukları kırıp dışarıya fırlatmasını asla tasvip etmiyoruz. Bu olay centilmenliğe, spor disiplin ve ahlakına da hiç de uygun değildir.”

Editör: Haber Merkezi