MERKEZ İLÇE BAŞKANI BÜLENT ESER GÜVEN TAZELEDİ

 AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi Afyon Lisesi konferans salonunda gerçekleşti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldığı kongrede seçime tek liste halinde giren mevcut Başkan Bülent Eser güven tazeledi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı ilçe kongrelerine Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi ile devam etti. Divan Başkanlığını İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptığı kongrede, divan üyeliklerini İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Açıkgözoğlu, Ahmet Sarıdere ile İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve İl Gençlik Kolları Başkanvekili Dilek Hanım Çengel yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, görev süresi boyunca yaptığı çalışmalardan bahsetti. Eser, “Bugün AK Partimizin sloganı olan ‘Yeni Türkiye, Yeni Güç, Hedef 2023’ sloganıyla yola çıkarak 5. Olağan Merkez İlçe Kongremizi gerçekleştireceğiz. 08 Şubat 2012 tarihinde 4. olağan kongremizde teşkilatımızın takdiriyle yeniden merkez ilçe başkanlığına seçildim ve yaklaşık 4 yıldır bana verilen bu görevi yönetimim ve merkez ilçe teşkilatımızla birlikte en iyi biçimde yerine getirmek için gayret gösterdik. Bu süreçte 30 Mart Yerel Seçimlerini ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini geçirdik. Bu seçimlerde tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar merkez ilçemizde de bütün şer odakları AK Parti’ye karşı birleşmesine rağmen biz başarımızı artırarak sürdürdük. Çünkü bizim eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye, duble yollardan hızlı trene anlatabileceğimiz son 12 yılda yapılan birçok yatırımlarımız vardı” dedi.

 

DAVAYA 1000 YILLIK HAREKETİN DEVAMI OLARAK GÖRÜYORUZ

 

Teşkilat olarak davaya asla 12 yıl olarak değil tam tersine 1000 yıllık bir hareketin devamı olarak gördüklerini ifade eden Başkan Eser, konuşmasını şöyle sürdürdü; “AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı olarak bizler bu davayı asla 12 yıllık değil tam tersine 1000 yıllık bir hareketin devamı olarak gördük. Çalışmalarımızı sadece Afyonkarahisar haritasına değil, Türkiye haritasına değil, tüm dünya haritasına bakarak gerçekleştirdik. Dünyadaki tüm mazlum milletlerin, Gazze’deki yetimlerin, Bosna’daki kardeşlerimizin, Myanmar’da, Suriye'de zulme uğrayan kardeşlerimizin her zaman sorumluluğunu üzerimizde hissettik. Gezi eylemleri bahanesiyle yapılmak istenen sivil darbe girişimini, 17 ve 25 Aralıkta yapılmak istenen polis ve yargı darbe girişimini, 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinden önce yaşananları unutmadık. İnşallah bundan sonraki 2015 genel seçimleri için de bu bilinçle, kongremizden hemen sonra çalışmaya başlayacağız ve Allah’ın izni ve milletimizin takdiri ile bir kez daha oylarımızı artırarak anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edeceğiz.”

 

HALKA HİZMET HAKKA HİZMET ETMEKTİR

 

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti olarak halka hizmet etmenin hakka hizmet etme anlayışına sahip olduklarını ifade etti. Anadolu’nun sessiz bir devrim yaptığını söyleyen Yurdunuseven, “Sizler Anadolu’nun ‘sessiz devrim’ yapan 150 yıldır yönetim kademelerinden uzak tutulan milletimizi iktidarla buluşturan, egemenlerin ve büyük sermayenin iktidarına son verip milletin iktidarını inşa eden bir partinin AK Parti’nin mensuplarısınız. ‘Halka hizmet etmeyi Hakka hizmet’ olarak kabul eden bir anlayışın temsilcilerisiniz. Kongrelerimiz bizim birlik ve dayanışmamızı artıracak, hizmet kervanımızı büyütecek ve genişletecek organizasyonlardır. Kongre öncesinde ki tüm çalışmaları hepimiz için ‘Daha İyinin’ bulunmasına yönelik çabalar olarak görülmesini istiyorum. Eğer, bir kırgınlık yaşanmışsa bunu da unutmanızı ve önümüzde ki hedeflere odaklanarak ilerlemenizi talep ediyorum. Sizlerin dava anlayışının da başkasına müsaade etmeyeceğini de biliyorum. Sizler ‘Şefkat ve Merhamet’ timsali bir Peygamber’in ümmetisiniz. Aranızda ki tüm işler de O’nun davranışlarına uygun olmalıdır. Sizlerin bu anlayışları ve gayretleridir ki, AK Parti’yi 13 yıldır girdiği her seçimde başarılı kılıyor. Bu başarı da ülke insanına büyük hizmetler götürülmesine vesile oluyor“ diyerek konuştu.

 

HASTANELERDE REHİN KALMA DÖNEMİNİ BİTİRDİK

 

Hastanelerde yaşanan çilenin AK Parti iktidarı ile sona erdiğini söyleyen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, şöyle konuştu; “Hastane parasını ödeyemediği için hastane de rehin kalan hasta dönemleri bitti. Bu ülke de yaşayan herkes kaliteli sağlık hizmetine ulaşabiliyor. Köyler de AK Parti iktidarlarına kadar yapılmamış olan alt yapı sorunları giderildi. Su, kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Kış geldi mi, çamur deryasına dönen köy içleri, şu anda parke yol oldu. Bir çile yolculuğu olan karayollarında seyahat, yapılan yollar sayesinde daha hızlı ve daha güvenli hale getirildi. Anadolu’ya yayılan havaalanları sayesinde hem yurtiçi ve hem de yurtdışı yolculuklar çok daha kolay hale geldi. Ülkemiz hızlı tren ağlarıyla donatılmaya başlandı. Eğitim de, her yeni dönem başlarken kitap alışverişi dar gelirli aileler için bir kabus olurdu. AK Parti döneminde bu kabus sona erdirildi. Artık çocuklarımız okula başladıklarında ücretsiz olarak ders kitapları sıralarında hazır oluyor. Eğitimde çağın teknolojik altyapısına uygun gelişmeler gerçekleştiriliyor.”

 

DÜŞMANLARIN HİLELERİ BİTMEZ

 

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Bakan Eroğlu, 2015 seçimlerinin çok önemli olduğuna değindi. Eroğlu, "Çünkü bu ülkenin önünü kesmek için neler yapılmadı. 300 yıldan beri bu ülkenin önünü kesmek için, bizleri yok etmek için plan ve program yapılıyor. 1700'li yıllarda Şark Meselesi adıyla bir mesele, Haçlı Seferleri'nden sonra böyle bir mesele ortaya atıldı. Maksat bu milleti bu topraklarda yok etmek. Daha sonra biliyorsunuz İstiklal Harbi, Cihan Harbi, Çanakkale vesaire. Ama oyunlar bitti mi? Yani düşmanların hileleri bitmez. İşte gördüğünüz gibi daha önce parti kapatma davaları falan. Düşünebiliyor musunuz, milletten yüzde 50 oy almış bir partiyi kapatmak için tezgahlar kuruluyor. Daha sonra Gezi, 17 Aralık hadiseleriyle milletin önünü kesmek istediler. Bunun tamamını bu milletin yükselişini, bu milletin büyümesini önlemek için yapılan tuzaklardır. Ama ben şunu söylüyorum. Onların bir takım hesapları varsa Cenab-ı Allah'ın da hesabı var. Allah'ın izniyle bu millet ayağa kalktı, yürüyor ve koşuyor. Koşmaya da devam edecektir. Durmak yok yola devam" diye konuştu.

 

MAHKEMENİN KARARI

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılacağı dair iddialarıyla ilgili olarak bunun mahkemenin kararı olduğunu söyledi. Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Eroğlu, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılacağıyla ilgili soruya “Kırmızı bülten çıkarılır elbette. Mahkeme kararı yerine getirilecektir. Bilemiyoruz yani Adalet Bakanlığı mahkemenin kararını yerine getirecektir. Hiç kimse suç işleme hakkı yok tuzak kurma, kumpas kurma, hakkı yoktur” dedi.

 

ŞİŞLİ’DE 3 PARALEL YAPI VAR

 

Merkez İlçe 5. Olağan Kongresinde bir konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şişli Belediyesi’nde Emir Sarıgül’ün istifasıyla ilgili belediyede üç farklı paralel yönetim olduğunu belirtti.  Bakan Bozdağ, “Şişli Belediyesi’nde Emir Sarıgül’ün belediye meclis üyelerini arkasına alarak istifa ettiği olayları hatırlatan Bakan Bozdağ, “Şişli Belediyesi’ni duyuyorsunuz değil mi? 17 Aralık, 25 Aralık konuşuyorlar ama Şişli Belediyesi’nde paralel bir belediye oluşmuş haberleri yok. Paralel bir belediye başkanı var. O paralel belediye başkanına da bir başka paralel belediye başkanı var. Şişli’de 3 paralel yapı var. Belediyeyi kim yönetiyor? Hayri İnönü mü, Emir Sarıgül mü yoksa Mustafa Sarıgül mü yönetiyor belli değil. Şişliler, belediyeyi sana emanet etti. Orada çıkar kavgası yapsınlar, paralel belediye başkanları oluştursunlar, kendi menfaatlerine göre Şişli’yi dizayn etsinler diye emanet etmedi. Kendi belediyesinde kıyametler kopuyor, CHP’liler bir defa olsun dönüp bakamıyorlar” dedi.

 

AKLINA GELEN HESAP KİTAP YAPMIŞ

 

“Eğer bunlara, bu millet es kaza iktidarı verirse; bir belediyeyi üç paralel başkanla yönetiyorlar, Türkiye’yi kaç paralel başkanla yönetirler düşünün” diyen Bakan Bozdağ, Şişli Belediyesinde yaşananlarla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Bozdağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’nin en büyük gücü dediğim gibi siyasi istikrar ve güçlü iktidardır. Allah’a hamdolsun. Hükümetlerimiz döneminde bu istikrara dönük her türlü saldırıyı bugüne kadar milletimizden aldığımız dua ve destek sayesinde püskürttük. Cumhuriyet mitingleri, darbe teşebbüsleri Balyoz’undan Ergenekon, Ayışığı ve diğer isimlerini dahi unuttuğumuz planlar. Aklına gelen hesap, kitap yapmış, ‘biz böyle yaparsak götürürüz’ diye. Götüremezsin. Çünkü eski siyasetçilerin foteri ya da şapkası vardı. Birisi düdük çaldı mı foterini alıp gidiyor, ötekisi şapkasını alıp gidiyordu. Ama Tayyip Erdoğan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun ne şapkası ne foteri var. Onların milleti var. O yüzden bizi düdükle, ıslıkla öyle kumpasla, hileyle, desiseyle, tehditle, şantajla götüreceğini zannedenler daha çok kendilerini yormaya devam edecekledir.”

 

PARTİMİZİN YOLUNU KESMEK İSTİYORLAR

 

Anayasa Mahkemesi’nin seçim barajına ilişkin bireysel başvuruyu görüşmeyi kabul etmesinin bir projenin uygulanması olduğunu ifade eden Bakan Bekir Bozdağ “2015 Seçimine giderken başka şeyleri duyuyoruz. 2012 Yılının eylül ayında dönemin başbakanı bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük bir demokratikleşme paketini açıkladı. Dedi ki; ‘ey muhalefet biz barajın sıfırlanmasına, dar bölge sıfır baraja varız’ dedi. ‘Eğer, biz buna yokuz diyorsanız, üçlü, beşli daraltılmış yüzde beş barajlı seçim sistemine de varız.  Biz buna da yokuz diyorsanız, mevcut sistem var ona da varız. Hodri meydan’ dedik. Meydan okuduk adeta. O zaman ne CHP, ne MHP, ne de HDP bu çağrıyı görmedi. Görmek, tartışmak istemedi. Milletin gündeminden düşsün unutulsun istediler. Ama birden bire anayasa mahkemesinin gündemine seçim barajı farklı bir usulle geliverdi. Hemen CHP buna sarıldı. HDP buna sarıldı. Çünkü Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvuru, 2015 seçimlerine dönük siyasal bir projedir. Bu projeyi işleme koyup AK Partinin yolunu önüne kesmek istiyorlar. Bizim barajlar konusunda bir endişemiz sıkıntımız olmadı bundan sonra da olmayacak” diye konuştu.

 

İSLAM’DA DOĞRU KABUL EDİLMEZ

 

17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının Gülen cemaatinin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını belirten Bakan Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı’na küfür edildiğini belirtti. Bozdağ, şöyle devam etti; “Milletimizin dil ve hizmet eğitimleriyle uğraştığını düşündüğü, iyi insan yetiştirmekle uğraştığını düşündüğü, başka yerlerde okullar açmakla uğraştığını düşündüğü bazı çevrelerin nelerle uğraştığına dair bir fikir sahibi olma bakımından çok büyük faydası oldu. Herkes hoşgörülü, ılımlı, olumlu, şiddetten, tehditten, küfürden, hakaretten uzak insanlar diye değerlendirmeler yapıyordu. Kendilerini öyle takdim ediyorlardı. Peki şimdi Cumhurbaşkanımıza küfür edip, hakaret yapanlar; tweetlerinden, televizyonlarından, köşelerinden, mikrofonlarından konuşanlara soruyorum, hangi ılımlı anlayışa uyuyor bu küfürler? Hangi hoşgörü kitabında, Kur’an’ın, hadisin, Risale-in Nur(?) neresinde bu yazıyor. Sevin-sevmeyin, sayın-saymayın insanların anasına, avradına, ailesine, mezhebine sövmek, hakaret ve küfür etmek hangi kitapta doğru kabul ediliyor? İslam’da doğru kabul edilmez. Hıristiyanlıkta, Yahudilikte, Budizm’de de yok. Hiçbir yerde yok. Öte yandan dindarlık diyeceksiniz, öte yandan biz Elhamdülillah biz Müslüman’ız diyeceksiniz öte yandan da küfrün, hakaretin en alasını yapacaksınız. Bunun adı ikiyüzlülüktür.”

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

 

Yapılan konuşmaların ardından gündem gereği faaliyet ve gelir-gider raporları ile tahmini bütçe okunarak oy birliği ile kabul edildi. Kongreye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunusven, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Genel Meclis üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanvekili Dilek Hanım Çengel, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, delegeler ve çok sayıda partililer katıldı. Tek liste halinde seçimlere giren mevcut başkan Bülent Eser, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi. Eser, yeni yönetim kurulu üyelerini salonda bulunanlara tanıttı. Daha sonra Bakan Bozdağ ve Bakan Eroğlu ile birlikte Eser, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 


Editör: Haber Merkezi