Kurban Bayramı’nda İlçelerde Bayramlaşma Programı Yapıldı

Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe, Milletvekilleri ve protokol üyeleriyle birlikte Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma törenlerinde ilçelerde vatandaşların bayramlarını kutladı.

Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe’ye bayramlaşma ziyaretlerinde Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.

Bayramın 2. gününde Çay, Sultandağı ve Şuhut ilçelerine giden Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe ve Milletvekilleri, ilçe protokolü ile birlikte vatandaşlarla bayramlaştı, nice güzel bayramlarda bir arada olabilmeyi temenni etti.

İhsaniye, İscehisar, Emirdağ, Bolvadin, Sinanpaşa, Sandıklı ve Dinar halkıyla Kurban Bayramının 3. gününü birlikte geçiren Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe Bakan Yardımcısı Ahmet Koca ve Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ilçe halkıyla bir araya gelerek bayramlarını tebrik etti. Birlik ve beraberlik içerisinde nice güzel bayramlar temenni eden protokol üyeleri, vatandaşlara sağlıklı ve huzurlu günler diledi.

Kurban Dini Bir İbadettir

Bayramlaşma törenlerinde konuşan ve bayramların değerini iyi anlamak gerektiğine değinen Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe: "Kurban dini bir ibadettir. Her bayramda kurbanlarımızı keserek bu ibadeti yerine getiriyoruz. Ancak kurbanın bir de sosyolojik yönü var. Bu bizlerin kaynaşmasını, birbirimizi ziyaret edip kucaklamamızı, mümkünse sıla-i rahim yapmamızı emrediyor. Bunun gereğini de şükür ki milletimiz layıkıyla yerine getiriyor. " diye konuştu.

Her Bayram Sizlerle Birlikteyiz

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu ise dini bayramların önemine değinerek bu günlerde duaların makbul olduğuna dikkat çekti. Eroğlu; “Her bayram sizlerde bir arada oluyoruz. Kurban Bayramı bizleri birbirine yaklaştıran, küskünleri barıştıran, kırgınlıkları unutturan ve eşi, dostu, akrabayı yeniden hatırladığımız bir bayram. Bayramlarda bizlerde hem sizlerle birlikte oluyoruz hem de bir anlamda sıla-ı rahim yapıyoruz. Cenab-ı Allah kestiğiniz kurbanları makbul eylesin. Dualarınız kabul olsun. Rabbim kepimize nice güzel bayramlara erişmeyi nasip eylesin” dedi.

Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe ve Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Milletvekili Veysel Eroğlu'na bayram süresince yaptıkları ziyaretlerde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Haber Merkezi