Kumartaşlı: “Terör Top Yekün Milli Mesele”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, son zamanlarda şehit cenazeleri üzerinden yürütülen tartışmaların son bulması gerektiğini belirtti ve ekledi: "Konuya AK Partili, CHP'li, MHP'li olarak bakılmamalı. Top yekün milli bir mesele olarak bakılmalı."ŞEHİTLER ÜZERİNDEN ÇEKİŞME İSTENMİYORKumartaşlı, son dönemde şehit cenazeleri üzerinden yürütülen tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
 
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, son zamanlarda şehit cenazeleri üzerinden yürütülen tartışmaların son bulması gerektiğini belirtti ve ekledi: "Konuya AK Partili, CHP'li, MHP'li olarak bakılmamalı. Top yekün milli bir mesele olarak bakılmalı."
 
ŞEHİTLER ÜZERİNDEN ÇEKİŞME İSTENMİYOR
 
Kumartaşlı, son dönemde şehit cenazeleri üzerinden yürütülen tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Kumartaşlı şöyle konuştu: "Ülkemiz 20 Temmuz 2015 tarihinden itibaren kaynayan bir kazan durumda. Bugün geldiğimiz noktada 535 şehidimiz oldu. Bu şehitlerimizin 10 tanesi de Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı. Siyasi partilerin şehitler üzerinden birbirilerini çekiştirmesini istemiyoruz. Biz bu konudan canı yanmış kişileriz. Şehit aileleri, duygusal davranarak birtakım tepkiler gösterebiliyor."
 
OLAY MİLLİ DAVA
 
Türk milletinin ayrışarak değil birleşerek zor günleri atlatacağını ifade eden Kumartaşlı, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün yeniden Çanakkale Savaşı yaşıyoruz. Bölücü terör örgütünün arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Konuya AK Partili, CHP'li, MHP'li olarak bakılmamalı. Top yekün milli bir mesele olarak bakılmalı. Biz bunu istiyoruz. 'Çözüm Süreci' olarak nitelenen dönemde bazı hatalar yapıldı. Bunu zaman zaman dile getirdik. Bazı kesimler bizden sokağa inmemizi bekledi. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Çözüm Süreci denilen süreçte hata yapıldığını kabul etti. Biz de o dönem sürecin hata olduğunu söylemiştik, tepkimizi göstermiştik. CHP şunu istiyor: Memlekete bu kadar şehit geliyor, bu şehit aileleri neden ayaklanmıyor. Neden hükümet aleyhinde propagandalar yapıp mitingler düzenlemiyorlar? Hep düşünce bu. Biz bu olayı milli bir dava olarak görüyoruz. Almanya durup dururken sözde soykırımı kabul etmedi? Üç yıllık süreç geçirilmemiş olsaydı, bugün Avrupa ülkeleri tarafından Kürtlere soykırım yapmakla suçlanacaktık. Bunu da bu şekilde devlet büyüklerimizin görmelerini istiyoruz."
 
164 TERÖRİSTİ ZİYARET ETTİLER
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı iki şehit cenazesinde tepki gördüğünü dile getiren Kumataşlı; "Anamuhalefet Partisi Lideri, olayı küçük bir seviyeye indirerek hükümete yüklenmeye çalışıyor. Bir şehit cenazesinde çelenkleri fırlatılıyor, bir şehit cenazesinde mermi ile tepki gösteriliyor. O da bunları malzeme haline getiriyor. 19 Mayıs törenlerinde CHP'li milletvekillerinin terörist marşı okuduğunu izledik. CHP'li milletvekillerinin teröristler için kurulan taziye çadırını ziyaret ettiklerini biliyoruz. Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre son 1 yıl içinde 81 terörist hapishanelerde CHP'liler tarafından ziyaret edilmiştir. Son 3 yıl içinde 164 tane terörist neden ziyaret edildi?" dedi.
 
CHP'DE DÜZEN KURULMALI
 
CHP içinde 'ulusalcı' bir kesimin olduğunu söyleyen Kumartaşlı, genel merkez yönetiminin ise bölücü terör örgütüne yaklaşan bir siyaset yürüttüğü görüşünü dile getirdi. Kumartaşlı, şu ifadelere yer verdi: "CHP içinde Deniz Baykal'dan kalma bir ulusalcı kesimin olduğunu, bu kesimin içinde de şehrimizin milletvekili olan Burcu Köksal'ın da olduğunu biliyoruz. Birlikte şehit cenazelerine gidiyoruz. Ama üst yönetimde teröristlere taziye ziyaretlerine gidenler de var. Parti içi bir ayrışmayla düzenin kurulması gerektiğini düşünüyoruz."
 
ŞEHİTLER GÖZARDI EDİLMESİN
 
Ulusal basın kuruluşlarını da eleştiren İsmail Kumartaşlı, farklı konuların gündemi işgal ettiğini söyledi. Kumartaşlı; "Son bir ay içinde Muhammed Ali rahmetli oldu. Allah rahmet eylesin. Memleketimizde bu kadar şehit varken Muhammed Ali'nin cenazesinin bu kadar gündemde tutulmasına anlam veremedik. Şimdi de Atalay Filiz yakalandı. Bir hafta 10 gün de bu konu gündemi meşgul edecek. Şehitlerimiz gelmeye devam ediyor, basınımızın ve siyasilerimizin bunu gözardı etmemesini istiyoruz."
 
Editör: Haber Merkezi